Novetats a la xarxa

YouTube oferirà canals de televisió 'premium'

El projecte pretén dotar de contingut propi el portal de distribució de vídeos, propietat de Google

Redacció
1 min
Logotip del canal de distribució de vídeos 'YouTube'

BarcelonaEl portal de distribució de vídeos YouTube, propietat de Google, està treballant en la creació d'uns 20 canals premium a través dels quals oferirà entre 5 i 10 hores setmanals de producccions originals. Segons The Wall Street Journal, el projecte, que tindrà un cost d'uns cent milions de dòlars i podria estar operatiu a finals d'any, implicarà un canvi de disseny a la home del portal, que estarà organitzada en canals temàtics. No obstant, un portaveu de l'empresa ha assegurat en declaracions al diari que no es plantegen “un canvi radical del disseny del portal en un futur proper”.

Aquest serà un pas més dels que ja està fent Google per dotar YouTube de contingut propi. En els últims mesos, la companyia ha firmat acords amb productores de televisió, ha adquirit estudis i ha incentivat a un grup d'usuaris 'top' perquè creïn contingut específic.

El projecte podria ser una fórmula per aconseguir que YouTube estigui present a les televisions amb connexió a internet, una plataforma que es preveu que vagi fent-se més popular en un futur proper.

Actualment, YouTube permet obrir canals al portal i hi ha un programa de retribució de continguts a través dels ingressos publicitaris que generen. No obstant, el projecte de canals premium suposarà un salt en el plantejament de YouTube, que s'assimilarà a Netflix, el distribuïdor de continguts audiovisuals dels EUA que ofereix la visualització de pel·lícules i sèries en streaming (sense descàrrega). Netflix està planejant, actualment, estrenar sèries audiovisuals originals.

stats