Publicitat
Publicitat

Els joves nord-americans es droguen menys... perquè estan enganxats al mòbil?

Un reportatge del 'New York Times' suggereix la correlació entre l'accés a internet i el menor consum de substàncies il·legals entre els adolescents de 12 a 17 anys

Els adolescents nord-americans es droguen menys des de fa una dècada, i el motiu podria ser el 'boom' dels 'smartphones'. Segons un reportatge del 'New York Times', els experts en la matèria es plantegen la possibilitat que els joves sentin menys la necessitat de consumir gràcies a l'entreteniment i estímul constant que suposa l'accés permanent a internet. La teoria es sustenta en el fet que el consum de drogues dures (cocaïna, al·lucinògens, 'crack', heroïna i èxtasi) hagi disminuït al mateix temps que s'ha disparat l'ús de mòbils i tauletes entre els nois de 12 a 17 anys, però encara no està provada. 

No obstant això, diversos científics entrevistats pel diari asseguren que els mitjans interactius semblen donar resposta a impulsos similars als que fan que els joves experimentin amb drogues, com ara la recerca de noves sensacions o el desig d'independència. 

Més continguts de