El nou iPhone 6 permet obrir i amagar continguts amb la pressió dels dits

El mòbil sortirà a la venda el 25 de setembre a 12 països a partir de 199 dòlars. La companyia també presenta un iPad gegant i un llapis per escriure-hi 

Apple ha fet un salt més en la navegació tàctil a través de la pantalla del mòbil. Del 'multi-touch' al 3D 'touch', una navegació intel·ligent per la pantalla sensible que detecta la pressió del dit. El nou sistema, incorporat al nou iPhone 6S, permet obrir el correu electrònic o un mapa prement la pantalla amb el dit i amagar-los quan es deixa anar. La màquina detecta tres nivells diferents de pressió. Les novetats s'han presentat en un acte a San Francisco. Apple també llança un iPad gegant i una versió actualitzada del seu sistema de televisió Apple TV. L'acte ha acabat amb l'actuació del grup One Republic.

L'iPhone 6S sortirà a la venda el 25 de setembre als Estats Units, França, Alemanya, Canadà, el Japó i un grup de 7 països més entre els quals no hi ha Espanya, on arribarà abans de final d'any. Costarà des de 199 dòlars amb un contracte de dos anys. L'iPhone 6S Plus costarà des de 299 dòlars. Hi ha quatre colors disponibles: daurat, gris metal·litzat, fosc i el nou rosat.

El nou mòbil també millora la càmera fotogràfica. La nova càmera iSight té 12 megapíxels. La novetat més impactant són les noves Live Photos. Vídeos de molt poca durada "per capturar moments" que es reprodueixen quan es prem la pantalla amb el dit. La càmera incorporarà aquesta nova funció. Els vídeos augmenten de qualitat: permet la gravació de vídeos en 4K.

El nou iPhone fa servir el mateix processador que l'iPad Pro, A9x, amb un 70% més de potència que la de l'iPhone actual. La resta de característiques són les de l'iPhone 6. També les mides i la capacitat de memòria. Els telèfons tindran des de l'inici amb el nou sistema operatiu iOS 9, que es podrà actualitzar a la resta de terminals que ja existeixen a partir del 16 de setembre.

 

 

Un iPad més gran

Apple ha presentat importants millores per a la seva tauleta. El nou iPad creix. L'iPad Pro és de 12,9 polzades i 6,9 mil·límetres de gruix, davant les 9,4 polzades de l'iPad 2. La qualitat de la pantalla també millora: 5,6 milions de píxels. "Les fotos es veuran increïbles", ha dit Cook. Són "les novetats més importants per a l’iPad des de la creació de l'iPad". La tauleta té un teclat extern opcional amb una opció nova, l'Apple Pencil, un punter que permet escriure amb precisió a la pantalla. 

La bateria té 10 hores d'autonomia. L'iPad Pro es posarà a la venda al novembre i tindrà un cost de 799 dòlars (32 GB) i 949 dòlars (128 GB). El llapis electrònic costarà 99 dòlars i el teclat amb funda, 169 dòlars. 

Més aplis i més corretges per a l'Apple Watch

La presentació ha començat presentant les novetats del rellotge d'Apple. Nous aplicacions mèdiques, pantalles en moviment, noves corretges gràcies a un acord amb Hermès i nous models d’Apple Watch Sport. També arriba el Facebook Messenger. Cook assegura que el producte satisfà el 97% dels seus clients.

Una Apple TV amb assistent de veu

La nova Apple TV inclou una navegació més senzilla, amb un sistema "revolucionari" a través de la veu, gràcies a l’assistent de veu d’Apple, el Siri. Productores com Netflix, HBO i Showtime s'afegeixen al servei de televisió digital d'Apple. La nova Apple TV s'endinsa en el món de les aplicacions, amb una App Store a mida, on hi destaca un ventall de jocs per veure a la pantalla de la televisió."Creiem que el futur de la televisió són les apps", ha remarcat Tim Cook. La nova versió d'Apple TV costarà 1 49 dòlars per al model de 32 GB i 199 dòlars per al de 64 GB.