xarxes socials

Llancen una campanya a Facebook perquè les dones saudites condueixin en públic

La legislació saudita prohibeix a les dones conduir en públic. La iniciativa les convoca que agafin el cotxe el 17 de maig

Efe
2 min
Dona saudita

RiadUna iniciativa llançada a través de Facebook convoca a les dones de l'Aràbia Saudita a conduir en públic el proper 17 de maig, on ho tenen prohibit.

L'activista Manal al-Sharif, portaveu de la campanya a Facebook, va dir ahir a Efe que “les dones depenen (a l'Aràbia Saudita) d'un conductor, d'un germà o d'un familiar” per agafar el cotxe. “És una cosa que menysprea la dona, ja és hora que puguem fer les nostres coses sense ajuda", va afegir Al-Sharif.

La iniciativa, amb l'eslògan “Conduiré el meu cotxe”, compta ja amb més de 500 seguidors a la xarxa social i té l'objectiu d'animar les dones a sortir al carrer el 17 de maig per protestar contra la discriminació que pateixen al seu país.

Al-Sharif va recordar que als anys noranta ja hi va haver una iniciativa semblant, però la policia va impedir que es dugués a terme. "Estem al 2011 i no als noranta, ara tenim Twitter, Facebook i YouTube. Hem de fer servir tots els mitjans, en aquest cas”, va dir Al-Sharif, que va afegir que s'estan plantejant enviar una carta al rei Abdal·lah bin Abdelaziz perquè analitzi l'assumpte.

Les activistes van assenyalar en un comunicat difós a través d'internet que "les dones es comprometen a portar el vel, a complir les normes de trànsit i a no desafiar les autoritats".

Al-Sharif va assegurar que no tenen por i va subratllar que no estan en contra de la llei, ja que en el passat hi va haver dones que van intentar conduir i van ser detingudes, sense ser condemnades.

"Amb el temps, les màscares cauran, canviaran, tenim proves d'això en la nostra història propera com quan es va prohibir internet o els canals per satèl·lit i després la societat els ha acceptat mica en mica", va concloure Al-Sharif.

stats