La policia tanca SeriesPepito.com i PeliculasPepito.com i en deté els administradors

Els agents calculen que en tres anys havien guanyat un milió d'euros

La Policia Nacional espanyola ha detingut avui, dimecres, a Alacant i a Madrid els dos administradors de les webs SeriesPepito.com i PeliculasPepito.com, que han quedat clausurades per ordre judicial, a causa d'un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual. Les pàgines eren directoris d'enllaços per veure o descarregar tota mena de sèries i pel·lícules i la policia calcula que l'empresa havia aconseguit 1.085.000 euros de beneficis en tan sols tres anys.

La investigació va començar arran d'una denúncia de les principals productores audiovisuals. Les pàgines, segons la policia, facilitaven l'accés no autoritzat de nombroses persones a continguts audiovisuals protegits. Els internautes que les consultaven hi podien cercar tota mena de pel·lícules i capítols de sèries i descarregar-los a l'ordinador per veure'ls més tard o mirar-los en 'streaming' en aquell moment.

Segons la policia els administradors aconseguien beneficis de les webs o bé a través de la publicitat que hi afegien o per via de vendre comptes 'premium' amb alguns privilegis als usuaris. Les dues webs tenien visitants d'Espanya, Argentina, el Regne Unit, els EUA, l'Uruguai, Paraguai, Mèxic, el Salvador i el Brasil. Les pàgines no emmagatzemaven les sèries i pel·lícules, però sí que enllaçaven amb altres serveis web que emmagatzemaven els continguts audiovisuals i tenien els servidors a l'estranger.

En l'operació policial s'han escorcollat les cases dels detinguts a Alacant i a Madrid i els agents hi han confiscat tres ordinadors, una tauleta, un 'router', dos discs durs i quatre memòries USB.