internet

La pàgina web del senat dels Estats Units rep el segon ciberatac en una setmana

L'atac presenta algunes similituds amb el que van dur a terme membres de Lulz Security el cap de setmana. De moment, es desconeix l'autoria de la segona intrusió

Redacció
1 min

BarcelonaUn grup de hackers informàtics han piratejat la pàgina web pública del senat dels Estats Units. Aquest és el segon atac que rep la pàgina governamental nord-americana aquesta setmana. La primera intrusió va tenir lloc el cap de setmana passat i la van dur a terme membres de Lulz Security. De moment, cap organització ha reclamat l'atac i se'n desconeix l'autoria.

Segons informa Reuters, els dos atacs presenten algunes similituds. En les dues intrusions, els pirates informàtics van accedir a la web i van descarregar-ne informació. No obstant això, Martina Bradford, membre del senat nord-americà, ha assegurat que els pirates no han aconseguit extreure “dades confidencials”.

Les darreres setmanes s'han perpetrat diversos atacs informàtics a institucions governamentals. Els dos últims s'han conegut avui i han afectat la web de l'agència d'intel·ligència nord-americana (CIA) i diverses pàgines oficials del Govern de Malàisia.

Lulz, que ha reclamat l'autoria de l'atac a la web de la CIA, ja havia atacat anteriorment els sistemes de Sony i de Nintendo, i també la pàgina web de la televisió pública nord-americana.

stats