BlackBerry es reinventa

La companyia presenta dos models i un nou sistema operatiu, el BlackBerry 10, pensat per a gent "a qui fer multitasca és una obligació"

Ara
2 min
El director executiu de Blackberry, Thorsten Heins, presenta la nova plataforma 10, i dos nous models, en un acte celebrat aquest dimecres a Nova York / TIMOTHY A. CLARY / AFP

BarcelonaL'època de la comunicació mòbil ha acabat. Comença l'era de la informàtica mòbil. Aquesta és la premissa sota la qual BlackBerry ha presentat aquest dimecres els seus nous terminals, el Z10 i el Q10, i un nou sistema operatiu. Unes novetats amb què la companyia intenta continuar convencent els seus fans en un context econòmic extraordinàriament competitiu, marcat per la força d'Apple i d'Android. La presentació s'ha fet en un acte conjunt, i simultani, que ha tingut lloc a Londres i Nova York.

BlackBerry planta cara. Amb un ull posat en l'iPhone i l'altre en els aparells del sistema Android, la companyia canadenca ha presentat aquest dimecres un nou model i un nou sistema operatiu, creat amb l'objectiu d'aturar la caiguda en el mercat mundial de la telefonia. El cap de l'empresa, Thorsten Heins, ha descrit la nova BlackBerry com un producte pensat per a gent "hiperconnectada socialment, personalment i professionalment. Gent per a qui fer multitasca és una obligació. La idea és presentar BlackBerry no com un simple aparell, sinó com el programari que et permet estar connectat amb el món. Els dos nous models, el Z10 i el Q10, fan servir la plataforma B10. El Q10 combina una pantalla tàctil amb el característic teclat marca de la casa. Però el Z10 fa un pas endavant i prescindeix del teclat.

Com és habitual, el nou sistema operatiu busca facilitar l'ingent quantitat de tasques que fan els telèfons en l'actualitat. El BlackBerry Flow permet canviar de manera fàcil entre les diferents 'apps'. I d''apps' n'hi ha moltes: fins a 70.000. Per facilitar-ne la gestió s'ha creat Peek, que permet donar un cop d'ull a les 'apps' obertes sense abandonar la pantalla principal. Una altra novetat permet veure en una única pantalla tot el referent a un mateix contacte: dades d'agenda, els darrers tuits i moviments a Facebook... I, pel que fa al xat, es podrà xatejar amb pantalla compartida.

Novetats que alguns dels experts presents consideraven menys revolucionàries del que la companyia pretén, ja que moltes d'aquestes són ja presents en d'altres sistemes operatius. Potser és per això que, pocs minuts després de fer públics els canvis, les accions de la companyia queien de manera contundent a la borsa de Nova York.

stats