el casament a la xarxa

El casament reial es podrà seguir a través de YouTube, Facebook i Twitter

El canal de vídeo emetrà les imatges en directe cedides per la BBC i les xarxes socials oferiran actualitzacions minut a minut de l'evolució del casament

Redacció
2 min
Canal a YouTube del casament

BarcelonaEl casament d'aquest migdia entre el príncep Guillem i la seva promesa Kate Middleton serà el primer enllaç reial de l'era de les xarxes socials. Es calcula que la cobertura online que es farà de l'esdeveniment tindrà, aproximadament, el mateix seguiment que el d'altres mitjans tradicionals com la televisió o la ràdio.

YouTube, Facebook i Twitter, com a xarxes socials més populars actualment, oferiran una cobertura especial de l'esdeveniment.

El canal de distribució de vídeo emetrà en directe el casament reial a través del canal The Royal Channel. YouTube emetrà les imatges de la cadena pública BBC, a les que extraurà les veus dels comentaristes, des de les 10.00 del matí fins les 14.00 hores.

A més a més, el gegant d'Internet Google, propietari de YouTube, també ha elaborat un mapa 3D amb la seva eina Google Earth, que mostra el trajecte pels carrers de Londres que recorreran avui els nuvis.

Per la seva banda, la pàgina oficial a Facebook de la monarquia britànica oferirà informació minut a minut del casament. La Casa Reial ha creat l'esdeveniment The Royal Wedding, una pàgina especial a Facebook en la que conviden els usuaris de la xarxa social a seguir les actualitzacions sobre el desenvolupament del casament, a la vegada que els insten a compartir com estan vivint l'esdeveniment .

A Twitter, la compte oficial del palau Clarence House, la residència actual del príncep Guillem, serà la que oferirà una cobertura més exhaustiva de l'acte. A més a més, els usuaris podran comentar l'esdeveniment i enviar missatges als nuvis a través del hashtag #rw2011.

Un altre dels serveis que la Casa Reial Britànica posa a l'abast dels internautes és el seu compte a Flickr, on es podran visualitzar fotografies de l'esdeveniment.

El seguiment del casament reial a través d'Internet fa setmanes que està generant un tràfic intens. Els analistes anglesos Greenlight van publicar un informe la setmana passada segons el que cada dia es van generar més de 9.000 comentaris relacionats amb el casament reial, i cada deu segons s'emetia un comentari nou.

El 17% d'aquestes mencions, aproximadament, provenien de Twitter, mentre el 8% estaven allotjades a Facebook.

stats