Una acció ciutadana a les xarxes recull signatures per reivindicar que Maó #ésMaó

La iniciativa a través del portal www.peticionpublica.es ja ha recollit més de 1.200 signatures amb una setmana

Ara
1 min

Barcelona"Maó com a únic topònim oficial de sa nostra ciutat". Aquest és l'objectiu amb el qual un grup de ciutadans ha impulsat una iniciativa a través de les xarxes socials per recollir signatures en contra de l'espanyolització del topònim Maó. De moment ja n'han recollit més de 1.200.

La polèmica la va encendre a finals de l'octubre passat l'alcaldessa Àgueda Reyes, del PP, després d'anunciar que el nou equip de govern municipal de Maó convocarà un referèndum per canviar el topònim de la ciutat, que no inclourà la possibilitat de continuar amb l'actual nom, i només proposarà les opcions de Mahón-Mahó o Mahón-Maó, totes dues bilingües.

L'espanyolització del topònim Maó va crear immediatament un rebuig en massa a Twitter, fins al punt que els internautes van situar l'etiqueta #ésMaó com a trending topic mundial.

La iniciativa a través del portal www.peticionpublica.es ja ha recollit més de 1.200 signatures en només una setmana, i els seus impulsors animen a tothom a sumar-s'hi per aturar la iniciativa consistorial.

stats