Els creadors de YouTube treballen en la modernització de Delicious

Steve Chen i Chad Hurley aportaran una vessant més social a la popular plataforma d'emmagatzemanet d'enllaços preferits, amb la inclusió d'etiquetes més precises i més possibilitats de compartició d'enllaços entre usuaris

Redacció
1 min

BarcelonaEls creadors de Youtube, Steve Chen i Chad Hurley, tenen una nova fita: redissenyar el software d'emmagatzematge d'enllaços favorits online Delicious en una eina més social que faciliti la localització d'enllaços i n'incentivi la compartició entre usuaris. Ho explica el mateix Hurley en una entrevista a The New York Times, en què assegura que la plataforma tindrà un aspecte similar a l'original, però inclourà importants millores en la categorització dels enllaços en etiquetes i en l'extracció d'informació rellevant compartida en els enllaços. Aquests canvis aniran en la línia de convertir la plataforma en una eina social que incentivi la compartició d'enllaços entre usuaris, i assegurar-li una posició de lideratge en el mercat pel que fa al servei d'emmagatzematge d'enllaços online.

Chen i Hurley van adquirir Delicious aquest abril, fins aleshores propietat de Yahoo!. La plataforma, creada el 2003, es va llançar al mercat com una novetat en l'emmagatzematge d'enllaços online, tradicionalment guardats de forma local a l'ordinador per mitjà del navegador web. No obstant això, la posterior adquisició per part de Yahoo! no va ser suficient per promocionar el producte, que ha gaudit de poca popularitat els darrers anys.

Entre les novetats que inclourà la nova versió llançada per Avos, l'empresa propietat de Chen i Hurley, destaquen la possibilitat de localitzar els enllaços, imatges i vídeos més compartits pels usuaris.

El rellançat de la plataforma amb el nou rentat de cara està previst per finals d'any.

stats