Gintònics a 3,45 euros: els preus del bar del Congrés irriten els usuaris de Twitter

La carta inclou gintònics a 3,45 euros, el cafè a 85 cèntims i un vodka blanc a 3,40 euros

Ara
2 min
Treballadors del Congrés de Diputats ultimant els detalls per a la celebració,  avui i demà, del debat de política general espanyola.

BarcelonaEls usuaris de Twitter han protestat les últimes hores pels preus del bar del Congrés dels Diputats, més baixos que en un bar normal. La carta inclou gintònics a 3,45 euros, el vodka a 3,40, un desdejuni format per un cafè i una ensaïmada a 1,05 euros i el cafè a 85 cèntims. El menú és a 9 euros [vegeu el llistat de preus, pàgina 54].

La notícia ha saltat ara a la xarxa perquè el web del Congrés va publicar aquest dissabte les clàusules que han de complir aquells que vulguin encarregar-se del bar els pròxims anys. Entre altres condicions per a la concessió es mencionava la llista de preus, que han sigut els causants de la polèmica. El contracte ha sortit a concurs per un import de 2,18 milions d'euros per als pròxims dos anys.

Entre altres reaccions, la de la usuària @amayte73 diu "Anem a prendre el Congrés ja. A prendre copes dic...". O @08181 escriu: "El Congrés subvenciona el gintònic a vostres senyories, 3,45 €. Això explicaria moltes coses". O @JovenCatólica ha bromejat: "Alabeu S. Gordillo perquè a Marinaleda ningú passa gana, doncs a la cafeteria del Congrés ningú passa gana i bé que us queixeu".

El Congrés es defensa

Fonts de la presidència del Congrés s'han defensat dient que el Congrés no subvenciona l'alcohol a la cafeteria de la cambra baixa, sinó el manteniment dels seixanta llocs de treball de l'adjudicatària que presta servei, segons publica La Gaceta. Afegeixen que les condicions amb prou feines han variat respecte al contracte vigent que presta el grup Arturo Cantoblanco. El president del Congrés, Jesús Posada, ha defensat la política de preus subvencionats a la cafeteria del Congrés perquè és la que s'ha utilitzat sempre i "ha funcionat bé".

Izquierda Unida i ERC han presentat un escrit a la mesa del Congrés perquè reconsideri els preus de les begudes alcohòliques que se serveixen a les cafeteries de la cambra. Entenen que "no és justificable" que se subvencionin els destil·lats.

El portaveu d'ERC, Alfred Bosch, ha criticat que les begudes d'alta graduació tinguin un cost "estipulat i protegit" i ha recordat que al Parlament no es permet la venda de destil·lats. "No veiem perquè si es fa al Parlament, no es pot fer aquí", ha dit als passadissos del Congrés.

Tant UPyD com IU han proposat que les begudes alcohòliques quedin excloses dels preus limitats. La líder d'UPyD, Rosa Díez, ha indicat: "Hem de veure com esmenar aquesta partida perquè l'alcohol no tingui ni un cèntim de subvenció". El portaveu de la direcció d'IU i diputat per València, Ricardo Sixto, ha admès que els combinats d'alcohol tenen ara "preus de festa popular".

stats