Aldarulls a Anglaterra

Detingut al Regne Unit per muntar una guerra d'aigua a través de BlackBerry Messenger

El jove de 20 anys està acusat d'"incitar a la comissió d'un delicte". Cameron vol perseguir l'ús de les xarxes socials per organitzar actes violents

Redacció
1 min

BarcelonaUn noi de 20 anys va ser detingut divendres a la localitat de Colchester, al Regne Unit, acusat d'"incitar a la comissió d'un delicte" per haver intentat organitzar, via BlackBerry Messenger, una guerra d'aigua entre els veïns del municipi. La policia va deixar-lo en llibertat sota fiança, i l'1 de setembre haurà de declarar davant del jutge, segons recull el diari britànic The Guardian.

El seu arrest, que va tenir lloc el mateix dia en què estava prevista la batalla d'aigua, arriba després que el primer ministre britànic, David Cameron, plantegés dijous la possibilitat de prohibir l'ús de les xarxes socials a les persones que les fan servir per organitzar actes violents. BlackBerry Messenger va ser la via de comunicació més utilitzada per organitzar els actes vandàlics de la setmana passada a diverses ciutats britàniques. La policia del comtat d'Essex, però, no ha confirmat ni desmentit si està rastrejant aquestes xarxes des de l'inici dels aldarulls.

stats