Saps diferenciar l'Apple Watch de rèpliques xineses a partir de 40 euros?

El model més barat del rellotge d'Apple costarà 349 dòlars i encara no se sap quan es podrà comprar aquí, però la xarxa ja és plena de models que s'hi assemblen molt, com a mínim per fora

Si mires la fotografia, sabries dir quin és l' Apple Watch i quines són les rèpliques xineses que ja s'anuncien a internet? Fixa't-hi bé. Ja ho saps? El rellotge intel·ligent d'Apple és l'únic que té la pantalla fosca, sense res; el segon començant per la dreta. Es tracta del model Sport, el més barat, que costarà 349 dòlars –i segurament la mateixa quantitat en euros–, però les rèpliques xineses ja es venen per internet a partir d'uns 40 euros. El model més car d'Apple Watch arribarà als 17.000 euros.

L'Apple Watch encara ni tan sols es pot encarregar i es començarà a vendre a nou estats a partir del 24 d'abril, tot i que aquí, excepte a la Catalunya Nord, encara no se sap quan es podrà comprar. Però les rèpliques xineses del rellotge d'Apple ja han començat a anunciar-se com bolets, algunes semblen calcades a l'original... i molt més barates.

El cas del D Watch, el segon començant per l'esquerra, es ven per internet a partir de 288 iens, uns 40 euros al canvi. Es pot connectar via Bluetooth amb el mòbil i pot controlar-ne la càmera de manera remota. El DFyou, que podeu veure a la imatge amb la corretja blanca, també es pot connectar amb el mòbil a través de Bluetooth i, segons el fabricant, pot rebre notificacions i trucades, és capaç de detectar el ritme cardíac i es pot comprar en els mateixos colors que l'aparell d'Apple.

L' AiWatch, el primer començant per l'esquerra, també inclou les funcions dels dos anteriors, és apte per a sistemes de pagament via NFC, pot reproduir vídeos i se sincronitza amb la música del telèfon, se'n pot personalitzar l'aspecte... i es pot comprar per 70 dòlars. En la majoria de casos aquests rellotges fan servir sistemes operatius Android modificats per assemblar-se a l'iOS.