Xarxes

La distància entre tu i jo: 4,74 persones

La Universitat de Milà presenta un nou estudi, basat en Facebook, que redueix la clàssica separació de sis graus entre dos persones que no es coneixen

Ara
1 min

BarcelonaL'increment d'usuaris a la xarxa social sembla ser l'argument que sustenta un nou estudi de la Universitat de Milà, amb la col·laboració de científics de Facebook, que redueix a 4,74 les persones que en separen a dues altres - que, aparentment, no tenen cap vincle - arreu del món. L'estudi, basat en l'anàlisi de 721 milions de membres de Facebook - el 10% de la població mundial -, afegeix un nou capítol – virtual - a la famosa teoria dels Sis graus de separació, que intenta demostrar que tota persona està connectada amb qualsevol altra arreu del planeta amb només cinc intermediaris. La nova investigació, penjada a la xarxa social amb el títol d'Anatomia de FacebookAnatomia de Facebook, també redueix la xifra de 5,28 graus calculada el 2008.

L'estudi, que s'erigeix com el més extens realitzat en l'àmbit de les xarxes socials, determina que la distància de 4,74 es redueix fins a 3 en alguns països.

stats