internet

Sarkozy obre el G-8 d'internet amb una crida a “alliberar la xarxa”

El president francès ha demanat una reflexió perquè la xarxa afavoreixi el cobrament de drets d'autor i es respecti la propietat intel·lectual

Agències
2 min
Discurs d'obertura de l'e-G8 a càrrec de Nicolas Sarkozy

BarcelonaEl president francès, Nicolas Sarkozy, ha obert l'e-G8 fent una crida a “alliberar la xarxa” i “aprofitar aquesta revolució per millorar la vida dels pobles”.

En el discurs inaugural del congrés, que reuneix avui i demà les principals figures mundials d'internet, Sarkozy ha dit que els estats més poderosos del món “han de reconèixer el paper que jugaran a la història” aquests actors del ciberespai.

Sarkozy ha atorgat a internet la categoria de "revolució", però ha aclarit que, a diferència d'altres que es van gestar en camps de batalla, “aquesta ho ha fet en campus universitaris".

A la vigília de la propera cimera del G8, que reunirà els caps d'Estats i de Govern de les vuit potències més industrialitzades a la localitat francesa de Deauville, Sarkozy ha destacat que "els Estats no volen perdre l'oportunitat del progrés" que representa la xarxa per "reforçar la democràcia, el diàleg social i la solidaritat".

Sarkozy també ha demanat una reflexió perquè la xarxa afavoreixi el cobrament de drets d'autor i es respecti la propietat intel·lectual, per tal que "la web no acabi amb la creació".

El president francès ha dit que "l'internet lliure marca avui la diferència entre una dictadura i una democràcia" i ha afegit que "aquells que han intentat tancar la xarxa s'han posat al costat de les dictadures".

La trobada, en la qual hi participen, entre d'altres, el cofundador de la Wikipedia, Jimmy Wales, el responsable d'Amazon, Jeff Bezos, el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg o el magnat dels mitjans de comunicació Rupert Murdoch, es tancarà demà, quan està previst que es redacti un document de resum que serà presentat a la cimera de Deauville, dijous i divendres pròxim.

stats