Xarxes

Neix la primera revista digital de salut i nutrició en català

'Etselquemenges.cat' inclou informació i consells sobre bons hàbits alimentaris per reduir les malalties associades a l'alimentació. La revista compta amb la col·laboració de cuiners de prestigi com Ferran Adrià, Joan Roca i Carme Ruscalleda

Redacció
2 min
Pàgina web de la revista digital Ets el que menges

BarcelonaUn grup de periodistes i professionals de la salut, encapçalats per Núria Coll i Adam Martí, han creat la primera revista digital sobre nutrició i salut en català.

Etselquemenges.cat neix amb l'objectiu de difondre bons hàbits alimentaris i reduir, així, el risc de patir malalties associades a l'alimentació. La revista respondrà a preguntes relacionades amb què s'ha de menjar, com s'ha de menjar, on es poden comprar els ingredients necessaris per a una dieta equilibrada i com s'han de cuinar.

La dieta occidental i els mals hàbits alimentaris s'han convertit en la principal causa de problemes cardiovasculars, arteriosclerosi, diabetis i alguns tipus de càncer, entre altres malalties comunes que afecten una part important de la població.

No obstant això, una de les conseqüències més directes de la mala alimentació continua sent l'obesitat. Segons les dades publicades la setmana passada en l'últim estudi realitzat per la Revista Espanyola de Cardiologia, l'obesitat va augmentar un 65% a l'Estat espanyol entre el 1993 i el 2006, i l'obesitat mòrbida ho va fer en un 200%.

Els continguts de la revista estaran redactats per periodistes especialitzats en l'àmbit de la salut en col·laboració amb cuiners, nutricionistes i metges. La pàgina web comptarà amb la col·laboració de cuiners de prestigi com Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Fermí Puig, Nando Jubany, Carles Abellán, Quim Marquès i Ly Leap.

La revista també inclourà una guia de restaurants i entrevistes a personatges coneguts que parlaran sobre la seva alimentació.

Etselquemenges.cat disposa d'una pàgina a Facebook que ja compta amb més de 600 amics.

stats