món

L'exèrcit israelià bloqueja internet i els correus electrònics dels seus ordinadors

El projecte Poble Global pretén reduir el risc d'amenaces externes, evitar la filtració de documentació classificada i disminuir la despesa econòmica

Redacció
1 min

BarcelonaLes autoritats militars israelianes han reduït dràsticament la connexió a la xarxa dels seus equips amb la implantació del projecte Poble Global, que pretén minimitzar els riscos davant l'ús cada vegada més generalitzat entre els seus soldats de les noves xarxes socials.

Segons informa Efe, la mesura es produeix després de la publicació a algunes xarxes, com Facebook, de fotografies de palestins detinguts o d'informació sobre qüestions operatives.

A partir d'ara, les plataformes de correu electrònic, com Gmail o Hotmail, seran inaccessibles des de les oficines militars i, des de la majoria d'equips, únicament es podrà entrar a les pàgines governamentals israelianes, que utilitzen el domini Gov.il.

Les noves mesures de seguretat informàtica no han sigut ben rebudes pels soldats, que han optat per comprar portàtils i contractar connexions mòbils a la xarxa, segons publica el rotatiu israelià Haaretz.

En declaracions al diari, un tinent general de l'exèrcit israelià ha assegurat que el projecte Poble Global està dissenyat per donar un accés segur a internet a l'exèrcit. "Les forces de defensa israelianes han de protegir els seus ordinadors, tenint en compte el nombre creixent d'amenaces”, ha afegit el tinent general, que també s'ha preguntat si és més important que un soldat pugui accedir a internet per pagar el seu rebut de telèfon que prevenir un risc de seguretat .

L'altra raó que ha motivat les restriccions cibernètiques és econòmica. El tinent ha assegurat que el servei d'internet és molt car i que l'exèrcit està disposat a pagar-lo només en aquells casos en què realment sigui necessari per treballar.

stats