Facebook llança una aplicació de cites perquè els usuaris trobin parella a través dels esdeveniments

El gegant tecnològic també ha anunciat el llançament d'unes ulleres de realitat virtual de baix cost

"Un de cada tres matrimonis als Estats Units comença online". Així ha argumentat el màxim responsable de Facebook, Mark Zuckerberg, el llançament de Dating, una nova aplicació de cites, a l'estil del popular Tinder, vinculada al gegant tecnològic.

Zuckerberg ha anunciat aquest dimarts les novetats de la signatura en la seva conferència anual de desenvolupadors (F8), on ha destacat aquesta aplicació perquè els usuaris de la plataforma trobin parella i també ha anunciat el llançament d'unes ulleres de realitat virtual a baix cost.

Tot i que el fundador del gegant tecnològic no ha especificat quan es posarà en marxa l'aplicació, ha explicat que Dating permetrà als usuaris crear un perfil privat per tenir cites, a l'estil d'altres aplicacions, com Tinder, amb persones que no siguin 'amigues' i amb les quals coincideixin en esdeveniments o grups de Facebook.

"L'aplicació servirà per construir relacions reals a llarg termini, no només aventures", ha apuntat Zuckerberg en un esperat discurs en què ha deixat clara la intenció de la plataforma de "continuar construint" un món connectat i potenciar, alhora, millores en la privacitat.

Realitat virtual a baix cost

Una altra de les novetats que ha destacat el fundador de Facebook durant la conferència, que se celebra a San José (California, Estats Units) fins avui, ha sigut el llançament de les Oculus Go, unes ulleres de realitat virtual que costaran 199 dòlars en el model inferior –de 32 GB d'emmagatzematge intern–, un preu gràcies al qual "molta gent experimentarà la realitat virtual i la presència virtual per primera vegada", ha destacat Zuckerberg. Hi haurà un model superior de 64 GB que costarà 249 dòlars. 

L'aparell, que tindrà disponibles 1.000 aplicacions, portarà les lents de qualitat més alta "instal·lades per Oculus en un dispositiu fins ara", ha subratllat Zuckerberg.

Facebook també habilitarà a finals d'any un apartat dedicat a moments de "crisi", on les persones afectades podran compartir informació de primera mà a temps real, com carreteres que quedin tallades o fotos i vídeos de danys que es produeixin.

D'altra banda, tant a Instagram com a WhatsApp, aplicacions que pertanyen a la xarxa social, es podran fer videotrucades en grup d'aquí uns mesos. 

Més continguts de