Xarxes

La fundació PuntCat ofereix un servei per comprovar si un ordinador està afectat pel virus 'DNS changer'

Només cal visitar un enllaç que analitza si el sistema està infectat. Els aparells afectats podrien perdre la connexió a internet aquest dilluns

Ara
1 min
L'analitzador de la fundació PuntCat determina si un ordinador està infectat

BarcelonaLa fundació PuntCat ha posat a disposició de tots els internautes un servei que, amb un sol clic, analitza l'ordinador i comprova si està infectat pel 'DNS changer'. Aquest virus informàtic, detectat l'any 2007, redirigeix els aparells afectats a pàgines d'internet malicioses diferents de les que l'usuari volia visitar. Per solucionar el problema, l'FBI va netejar els servidors afectats i va posar-ne en marxa uns altres de substituts, que seran apagats aquest dilluns. Això farà que els ordinadors que encara continuïn infectats pel 'DNS changer' perdin aquest dilluns la connexió a internet.

La fundació PuntCat també posa a disposició de les persones que tinguin l'ordinador infectat –i també de les que no l'hi tinguin– un DNS públic i gratuït que, segons la seva web, "respecta la privacitat" de l'usuari i, a més, es pot configurar "fàcilment".

stats