TECNOLOGIA

Google incorpora la cerca per veu i per imatges als ordinadors

Les noves funcionalitats estaran disponibles per a usuaris del navegador Chrome, vàlid per a PC, Mac OS i Linux. La caixa de cerca incorporarà les icones de micròfon i càmera fotogràfica. La companyia també ha presentat Instant Pages, una millora que proporciona més rapidesa en la presentació i la càrrega de cerques

Redacció
2 min
Cerca per veu / Google

BarcelonaLa companyia del cercador ha anunciat a la conferència Inside Search, celebrada a San Francisco (Califòrnia), la incorporació de les cerques per veu i per imatges als ordinadors de sobretaula, una opció que ja tenia disponible per als dispositius mòbils amb sistema operatiu Android.

En un comunicat penjat al blog oficial de Google, la companyia ha explicat que les noves funcionalitats estaran disponibles per a usuaris de la versió anglesa del navegador Chrome, vàlid per a PC, Mac OS i Linux, mitjançant les icones de micròfon i càmera fotogràfica que incorporarà la caixa de cerca.

Segons dades de la companyia, la cerca per reconeixement de veu va multiplicar per sis el tràfic mitjançant dispositius Android durant l'any passat. La nova aplicació per a ordinadors de sobretaula utilitzarà l'arxiu sonor disponible per als dispositius mòbils.

La novetat més destacable l'aporta la nova opció de cerca per imatges, una adaptació de l'aplicació Goggles per a dispositius mòbils. La nova funció permetrà carregar l'adreça (URL) d'una fotografia per internet, pujar una instantània des de l'ordinador o arrossegar una icona des de l'equip a la caixa de cerca de Google. A més a més, un complement de software dels navegadors Chrome i Mozilla permetrà als usuaris buscar resultats relacionats amb una imatge mitjançant el botó dret del ratolí.

La cerca per imatges es presenta en les versions de 40 idiomes, mentre que l'aplicació per reconeixement de veu només estarà disponibles, de moment, en la versió anglesa del navegador Chrome. La companyia ha anunciat l'extensió a altres idiomes en un futur.

Cerques més ràpides amb Instant Pages

Google també ha anunciat una millora en el temps d'obtenció i càrrega de resultats. Segons ha explicat la companyia, Instant Pages reduirà entre 2 i 5 segons de mitjana el temps d'espera total des que un usuari realitza una cerca i accedeix a la pàgina carregada. La nova tecnologia es basa en la precàrrega de pàgines mentre l'usuari decideix quin enllaç clicar de tota la llista de resultats.

stats