Un any de presó per a una noia que va demanar a Twitter el retorn dels GRAPO

La jove ha acceptat la sentència, que la condemna també a set anys d'inhabilitació per treballar a l'Administració

La jove de 21 anys que a través de Twitter va llançar missatges que enaltien els GRAPO ha acceptat aquest dilluns a l'Audiència Nacional ser condemnada a un any de presó i a set d'inhabilitació absoluta per fer piulades com "Prometo tatuar la cara de qui li pegui un tret al clatell a Rajoy i un altre a De Guindos".

L'acusada, Alba González Camacho ( @albacorazonegro), ha mostrat la seva conformitat amb la petició de pena de la Fiscalia per la qual cosa no ha estat necessari celebrar el judici, a l'Audiència Nacional. La seva defensa i el fiscal, Pedro Martínez Torrijos, han arribat a un acord de conformitat pel qual s'ha imposat a González Camacho una pena d'un any de presó i set d'inhabilitació absoluta per exercir qualsevol feina o càrrec públic al servei de l'Administració durant aquest temps. Amb aquest acord , González Camacho evita la pena de dos anys de presó i vuit d'inhabilitació absoluta que sol·licitava la Fiscalia.

Segons l'escrit d'acusació del fiscal, el perfil de Twitter de l'acusada mostrava "una gran activitat". "Com va volar Carrero no és res en comparació a com acabarà Rajoy quan esclati la Revolució" o "Que tornin els GRAPO ... necessitem una neteja de fatxes urgent", són alguns dels tuits de González Camacho. També "Que algú truqui als GRAPO perquè tornin, que a Gallardón li està sortint la vena nazi" o " Si ara tornen els GRAPO triomfen. Em sé més d'un que s'hi ficaria".

En el seu informe, la Fiscalia considera que els missatges "tenen un contingut ideològic d'elevat caràcter radical i violent" i, per això, acusa la jove d'un delicte d'enaltiment del terrorisme. A més, i segons destaca el fiscal, González Camacho va col·locar el 3 d'octubre de 2012 al seu compte de Twitter una imatge de fons amb la fotografia de 44 presos de l'organització terrorista GRAPO "amb la finalitat d'exaltar la seva activitat com a membres de l'esmentada organització".

En el seu perfil de Twitter, @albacorazonegro es defineix com: "Subversiva. Sóc del que no hi ha, amb el cor més negre que la nit però amb l'ànima vermella com la sang. Mai subestimis el valor d'una dona".

Més continguts de