5 passos per impedir que Google faci de tu (tot) el que vulgui

Una nova política de privacitat de Google deixa l'usuari més desprotegit que mai a la xarxa. Tot i això, hi ha alternatives per evitar que l'empresa nord-americana ho tingui tan fàcil per operar amb tota aquesta informació

Ara
2 min
Privacitat dades usuaris a la xarxa Google intimitat a internet

BarcelonaGoogle ha anunciat una nova política de privacitat que consolida l'intercanvi de dades entre els seus diferents serveis. Segons l'empresa, l'objectiu que persegueix amb la seva nova política és "crear una experiència meravellosament senzilla i intuïtiva". Per evitar estar sobreexposat a la xarxa, a mans del poder de Google, 'Time' recomana les següents mesures:

1. Deshabilitar el 'log-in' automàtic. Si estàs permanentment connectat al teu compte de Google, podries estar permetent emmagatzemar moltes més dades teves a Google de les que caldria. Pots anar a l'opció Preferències del teu compte i deshabilitar-ho. Si no et deixa, hauràs d'esborrar l'historial i les galetes que tens guardades al navegador.

2. No participar de la seva política d'anuncis basats en interessos. A la pàgina de Preferències sobre els anuncis, es poden modificar o eliminar els interessos que Google determina per a cada usuari. Si no hi ha interessos predeterminats, Google tindrà menys dades personals de l'usuari al seu abast.

3. Utilitzar una eina d'anonimat. Empreses com Anonymizer ofereixen una varietat de serveis per mantenir segura la informació personal mitjançant l''enrutament' de tota l'activitat en línia a través d'un túnel encriptat. Una subscripció anual costa uns 60 euros, encara que la companyia ofereix una prova gratuïta de dues setmanes de durada.

4. Activar el mode de navegació privada. La majoria dels navegadors disposen d'un mode privat, de manera que qualsevol activitat en línia no és objecte de seguiment. El mateix navegador de Google, el Chrome, ofereix 'mode incògnit'. Això significa que el navegador no guardarà l'historial de cerca ni les galetes, que expliquen els llocs que visita o la informació d'inici de sessió. Segons Google, aquest mètode és especialment útil "si s'està planejant un regal sorpresa d'aniversari o una festa", però també podria ajudar a mantenir la informació oculta.

5. Anar més enllà de Google. És difícil d'imaginar, però hi ha cercadors i altres serveis que no tenen res a veure amb Google. Ixquick, per exemple, s'autoproclama "el motor de cerca més privat del món". DuckDuckGo també promet que "no recopila ni comparteix informació personal". "Aquesta és la nostra política de privacitat, en poques paraules", diuen els seus promotors.

stats