Com t'investigarà Hisenda a través d'internet per saber si defraudes impostos?

L'Agència Tributària rastrejarà més de 200.000 webs i les xarxes socials per perseguir el frau fiscal

El Pla de control tributari 2015 preveu que Hisenda rastregi més de 200.000 webs i les xarxes socials per perseguir el frau fiscal. L'Agència Tributària va anunciar que preveu "la captació a internet d'informació tributària rellevant". Tal com es pot llegir a  la resolució sobre el Pla tributari publicada al BOE Hisenda tindrà més en compte que mai la informació aconseguida a través d'internet. En concret, explica que se centrarà en aquests aspectes:

- "Captarà i explotarà" informació d'internet "que permeti descobrir activitats ocultes" o "béns objecte de comerç il·lícit". Així, per exemple, s'investigaran els particulars i empreses que ofereixen pisos o habitacions a turistes a través d'internet a través de portals com ara Airbnb.

- Hisenda recollirà informació d'internet per ordenar-la en bases de dades i analitzar-la després. Analitzarà activitats a internet que indiquin "patrons de risc fiscal".

- Es faran "actuacions de control" a fabricants i prestadors de serveis que venguin a través t'internet. Es buscaran "indicis d'èxit de les pàgines de comerç electrònic" a través d'estudis d'empreses especialitzades, la valoració de la seva web i de la informació publicada a les xarxes socials.

- Pel que fa a les xarxes socials Hisenda farà servir "tècniques d'anàlisi" per investigar les operacions comercials de "diferents agents econòmics" i identificar "patrons de comportament que es corresponguin a activitats defraudadores", com ara testaferros. Aquestes tècniques es faran servir tant per decidir qui investigar com per comprovar si allò que declara és real.

- De manera presencial els treballadors d'Hisenda faran inspeccions buscant "programari de doble ús" que permet, a alguns negocis, dur una doble comptabilitat informatitzada i manipular la facturació real.

Més continguts de