INTERNET

La Fundació puntCAT fa una crida a adoptar el nou protocol d'internet IPv6

Demà se celebra el 'Dia Internacional IPv6', en què es provarà a nivell mundial el nou protocol d'internet. IPv6 substituirà l'actual versió del protocol d'internet i aportarà millores en la seguretat, més mobilitat i estabilitat en les comunicacions de dispositius mòbils

Agències
2 min

BarcelonaLa Fundació puntCAT se sumarà demà al Dia Internacional IPv6, juntament amb algunes de les empreses punteres en l'àmbit tecnològic, com Google, Facebook o Yahoo!. La Fundació ha fet una crida a l'adopció d'aquest nou sistema de direccions per no comprometre el creixement de la xarxa.

El nou protocol IPv6 s'erigeix com a premissa imprescindible perquè internet pugui seguir creixent. A principis de febrer, la corporació que assigna els números d'internet (ICANN) va atorgar els últims cinc blocs de direccions d'accés a l'actual protocol IPv4, que té 4.395 milions de direccions, fet que significa que a finals d'any s'haurà esgotat el repartiment entre usuaris.

La Internet Society dirigirà la prova de l'IPv6 que es durà a terme demà a nivell mundial, en què importants proveidors de continguts de pàgines web oferiran els seus serveis utilitzant tan IPv4 com IPv6 durant 24 hores. La prova ha de servir per detectar possibles errades en la posada en funcionament del nou protocol i per conscienciar de l'imminent canvi que es produirà a la xarxa.

Els actors assenyalen que la prova de demà no comportarà problemes d'accés als usuaris, i Telefónica apunta que només un 0,05% dels usuaris podria experimentar algun tipus d'anomalia en el servei.

La Fundació puntCAT ha posat gratuïtament a l'abast dels internautes la guia d'ús i aplicacions IPv6 per a tots, llibre divulgatiu que explica de forma senzilla què és i com configurar el protocol IPv6.

Les direccions d'IP en la versió IPv6 són pràcticament inesgotables (340 sextilions, o el que és el mateix, 340 amb 36 zeros), fet que permetrà l'anomenat "internet de les coses", en què cada objecte podrà ser controlat des de la xarxa.

El canvi d'una versió a l'altra de protocol aportarà millores en la seguretat, més mobilitat i estabilitat en les comunicacions de dispositius mòbils. No obstant això, la migració suposarà un cost elevat que l'Institut Nacional d'Estàndards i Tecnologia (NIST) nord-americà ha xifrat en 4.700 milions d'euros només als EUA.

stats