“Els menors que naveguen per la xarxa corren un terrible perill”, segons el ministeri de l'Interior

El Ministeri alerta de la presència a les xarxes d'entre 50.000 i 100.000 pedòfils. El 15% dels menors europeus ha enviat fotos o vídeos personals a algú que no coneix

Agències
1 min

MadridEl 15% dels menors europeus entre 9 i 16 anys que fan servir internet a tenen algun perfil en les xarxes socials ha enviat alguna imatge o algun vídeo a persones que no coneixen. Són dades que han estat fetes públiques aquest dimarts pel secretari d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, Francisco Martínez, que ha assegurat que a internet s'amaguen entre 50.000 i 100.000 pedòfils de tot el món.

La presència de milers de pedòfils a les xarxes i l'actitud confiada de molts adolescents són un còctel perillós segons Interior, que adverteix del "terrible perill" que corren els menors que naveguen per les xarxes. Martínez, que aquest dimarts ha comparegut al Congrés dels Diputats, ha afirmat que quatre de cada deu menors fan servir internet per fer amics; un 34 per cent ha afegit a la seva llista de contactes en els seus perfils a desconeguts.

El número dos d'Interior ha destacat que després de la prostitució i el tràfic de drogues, el delicte més lucratiu a nivell mundial és el cibercrim. Per a ell, internet és "un veritable supermercat virtual del crim".

Per internet circulen més d'un milió d'imatges pornogràfiques de nens; cada dia se n'afegeixen noves, segons càlculs dels EUA.

stats