XARXES

Els joves es connecten a internet per passar l'estona

La millora de les connexions, la irrupció del vídeo al web i les xarxes socials expliquen que l'entreteniment s'imposi, segons un estudi nord-americà

Ara
1 min
Joves i internet

BarcelonaPer a la gran majoria d'usuaris d'internet de menys de 30 anys, internet és un passatemps. Així ho assegura un nou estudi del prestigiós Pew Research Center & American Life Project, fet a joves nord-americans.

"Els nord-americans es connecten cada vegada més per divertir-se i per passar l'estona", diu el Pew Research Center en el seu informe. "Un dia qualsevol, el 53% dels joves de 18 a 29 anys es connecten sense cap raó en particular, excepte per divertir-se o per passar el temps".

En general, l'entreteniment es va fent un lloc a internet en detriment de la cerca d'informació o l'estudi. Un 58% dels adults (el 74% dels nord-americans que tenen connexió a internet) diuen que entren a la xarxa sense cap motiu concret. El percentatge és més alt que el 2009, quan es va fer la pregunta per última vegada, i duplica la de la dècada passada. Quan va començar el seguiment de Pew Internet, al març del 2000, el 29% dels nord-americans i el 63% dels usuaris d'internet van admetre llavors que la seva estona a internet era una pèrdua de temps.

Què és el que explica que internet sigui cada cop més un entreteniment? Pew apunta a "una varietat de tendències", incloent-hi el creixement de les connexions de banda ampla, l'augment de l'ús de vídeo a la web i el meteòric ascens de les xarxes socials.

"Tots aquests factors estan fortament associats a les persones que utilitzen internet per a la diversió: si tenen banda ampla, si són consumidors de vídeo en línia, si utilitzen els mitjans socials de tot tipus –especialment, les xarxes socials– és molt més probable que es connectin per passar l'estona".

stats