L'iPhone 6 plus es doblega?

Els usuaris es queixen a les xarxes de la flexibilitat inesperada dels nous dispositius de l'empresa de Cupertino

Els primers compradors de l'iPhone 6 Plus s'han vist sorpresos amb una 'qualitat' inesperada en els nous dispositius d'Apple: es dobleguen quan els usuaris se'ls col·loquen a les butxaques del darrere dels pantalons.

El rumor s'ha escampat com la pólvora per la xarxa, i són molts els que qüestionen fins a quin punt és cert. Tanmateix, i si s'ha de jutjar pel vídeo difós pel famós bloguer Lewis Hilsentege, 'alma mater' d' Unbox Therapy, sembla que no hi ha marge per al dubte. El clip, que amb menys de dos dies acumula més de 17 milions de visites a YouTube, demostra clarament com la carcassa del dispositiu cedeix amb la pressió dels dits. 

Sigui com sigui, l'anomalia ja ha estat batejada amb el 'hashtag' #Bendgate. I, si ens cenyim als comentaris que corren per la xarxa, el problema ha obert altres 'interrogants' que transcendeixen l'àmbit estrictament tecnològic: portem pantalons massa ajustats? Segons recull Reuters, la frase "els pantalons que portes són massa ajustats per al teu telèfon" ha rebut centenars de mencions a Facebook i Twitter. 

Més enllà de les bromes –o no– que ha generat l'aparent anomalia dels dispositius, els experts en tecnologia estan desconcertats. Si bé és cert que l'alumini lleuger utilitzat per a la carcassa de l'iPhone 6 Plus és més mal·leable del que s'esperava, hi ha analistes que assenyalen un problema en el disseny del dispositiu.  

Un portaveu de SquareTrade, asseguradora especialitzada en dispositius mòbils, ha assenyalat que "fins ara" no havien inclòs la "prova de capacitat de flexió" en els dispositius perquè "no ens havíem trobat amb un telèfon prou prim perquè això es convertís en un problema potencial". A partir d'ara sí que ho faran, segons ha assegurat. 

Els competidors d'Apple no han desaprofitat l'oportunitat per acarnissar-se amb el gegant de la poma. Dimecres, el director executiu de Blackberry, John Chen, va aprofitar un acte a Toronto per llançar un repte als usuaris: "m'agradaria desafiar-los que dobleguin la nostra Blackberry Passaport".

Apple, que dilluns va anunciar que ja havia emès 10 milions d'unitats de l'iPhone 6 i 6 Plus, encara no s'ha pronunciat sobre la possible anomalia.

Més continguts de