El jaciment de la Roca dels Bous afegeix l'iPad com a suport a les visites guiades

Les explicacions del guia es complementen amb animacions reproduïdes a través de la tauleta electrònica d'Apple

Redacció
1 min
Un dels directors del projecte de museïtzació de la Roca dels Bous, Xavi Roda, mostra la tauleta electrònica amb que fan les visites / ACN

BarcelonaEl jaciment paleolític de la Roca dels Bous, a Sant Llorenç de Montgai (Noguera), ha posat en marxa una iniciativa pionera que afegeix l'iPad com a suport a les visites guiades. D'aquesta manera, els visitants poden fer un recorregut virtual pel jaciment arqueològic mitjançant l'ús de les tauletes electòniques d'Apple, que inclouen una sèrie de continguts per facilitar al públic les explicacions del guia i la comprensió del què està veient.

Entre els continguts disponibles a través de l'aplicació hi figuren un ampli catàleg de fotografies, vídeos, locucions i diverses animacions de realitat augmentada, segons explica l'ACN. Els clips aporten informació de com van viure els neandertals a la Roca dels Bous i il·lustren els procediments de com feien el foc, com fabricaven les eines, com s'ha format el paisatge de la cinglera o com s'ha pogut preservar el jaciment gràcies a les condicions geològiques de la zona, entre altres.

El jaciment, excavat per un equip de recerca del Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPAP-UAB), s'ha obert aquest estiu al públic amb l'objectiu de difondre com era la vida dels neandertals que el van ocupar ara fa uns 50.000 anys i, alhora, per donar a conèixer la tasca dels arqueòlegs que l'estan excavant.

La iniciativa de sumar els iPads com a suport s'emmarca dins el projecte de museïtzació del jaciment, que ha aprofitat les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies.

stats