Un lloc web lloga assassins a sou als EUA

El dissenyador del web creia que era una broma, però l'FBI i la policia irlandesa va saber que Essam Ahmed Eid, un jugador de pòquer de Las Vegas, s'hi dedicava professionalment tot i que no era un expert

Ara
2 min

BarcelonaCom molts altres negocis a internet, el lloc HitmanForHire.net prometia comoditat i eficiència. Amb només uns pocs clics, es podia contractar un assassí a sou professional, disposat a matar "en qualsevol moment." A la secció d'ocupació, els aspirants a assassins podien carregar elsseus currículums per a que la gent els valorés. "Gràcies a Internet, ordenant un èxit mai ha estat més fàcil", deia el lloc web.

La majoria pensava que era una broma, fins i tot el dissenyador gràfic que la va crear. Tot i això, l'agent de l'FBI Ingerd Sotelo, que porta 12 anys investigant casos similars no s'ho va prendre a broma. Sobretot, perquè se li va presentar un dona a la seva comissaria assegurant que algú havia posat preu al seu cap: 37.000 dòlars.

Cancel·lar-li la hipoteca

Segons publica 'Los Angeles Times', l'home al darrere de HitmanForHire.net es va presentar a l'oficina d'un agent hipotecari de Woodland Hills anomenada Anne Lauren Royston. Era un dissabte al matí de l'any 2006, i conduïa un Corvette groc. Portava una carpeta negra on hi havia nombroses fotografies de de Royston i també un correu electrònic imprès: "Vull un tret al cap d'ella". El missatge era de l'exnòvio de l'agent. El seu client, segons ha declarat, havia dipositat 17.000 dòlars pel treball.

L'assassí a sou, amb calma, li va dir a Royston que li recordava a la seva filla. Després, li va fer una oferta: pagar el saldo del seu contracte hipotecari, i ell la deixaria en vida. Li va donar tres dies per pensar-s'ho.

L'agent Sotelo es va apropar al mateix lloc on Royston s'havia trobat amb l'assassí a sou. Era un dimarts, l'últim dia que l'home havia donat com a termini. Royston, fàcilment, li va fer algunes fotos quan aquest va arribar. Aviat, l'home li va revelar el seu verdader nom. Essam Ahmed Eid, de Las Vegas, no semblava un assassí. L'home, nascut a Egipte feia 51 anys, tenia una malaltia del cor i havia treballat al casino Bellagio.

Desaparició sobtada

Sotelo també havia gravat una sèrie de trucades a Royston en què Eid i la dona que feia veure que era la seva muller, i en les quals es feien repetides demandes de diners. Sota la direcció de l'agent del FBI, Royston va demanar més temps per arribar a ajuntar els diners. En aquest període, l'home va desaparèixer.

Arran d'aquesta desaparició, l'agent Sotelo va analitzar un registre d'entrada i sortida dels Estats Units. Efectivament, Eid, juntament amb una dona anomenada Teresa Engle, havien abandonat el país.

Però la parella no havia volat a Egipte natiu d'Eid, o algun remot paradís tropical, sense tractats d'extradició amb els Estats Units. Els dos delinqüents van fugir a l'oest d'Irlanda.

stats