Xarxes

El botó “m'agrada” de Facebook, prohibit en una regió d'Alemanya

Els propietaris de pàgines web de la regió de Schleswig-Holstein, al nord del país, hauran de desactivar el 'plug-in' abans del 30 de setembre. L'incompliment de la mesura es penalitzarà amb multes de fins a 50.000 euros

Redacció
1 min
Botó 'm'agrada' de Facebook

BarcelonaAlguns usuaris de Facebook alemanys ja no podran clicar més el popular botó "m'agrada" de la xarxa social. Així ho ha determinat el centre de protecció de dades de la regió alemanya de Schleswig-Holstein. Segons informa Associated Press, el responsable de l'organisme, Thilo Weichert, al·lega que els plug-in socials, com aquest botó, violen la legislació alemanya i europea, en matèria de privacitat i protecció de dades. Weichert argumenta que en el moment en què els usuaris utilitzen aquesta aplicació, el contingut i les dades sobre els seus gustos i preferències queden registrats als servidors que Facebook té a la seva seva seu central als Estats Units (Palo Alto, Califòrnia), i això permet que els seus moviments puguin ser rastrejats.

Per altra banda, un portaveu de Facebook nega que la companyia tingui accés a “dades com l'adreça IP” dels usuaris que visiten una determinada pàgina a través del botó, i també assegura que esborren qualsevol dada tècnica sobre aquests moviments abans de 90 dies, “un període que segueix els estàndards de la indústria”.

Sigui com sigui, Weichert exigeix a tots els propietaris de les pàgines web d'aquesta regió situada al nord del país que desactivin el botó dels seus portals online abans del 30 de setembre. L'incompliment de la mesura es penalitzarà amb multes de fins a 50.000 euros.

stats