La història d'en Bruce, el gat maltractat que podria salvar les potes gràcies a una onada solidària

Una protectora d'animals al Canadà reuneix 10.000 dòlars en donatius. Les potes de l'animal van quedar destrossades després que algú el lligués amb cables elèctrics

Dimecres passat una parella de Regina, al Canadà, va trucar a l'equip d'emergències de la protectora d'animals perquè rescatés un gat que tenia les potes lligades amb cables elèctrics. Els tècnics van aconseguir alliberar-lo, tallant els cables amb què l'havien lligat i que se li havien clavat a les potes, però el seu estat era tan crític que l'animal va quedar inconscient en els braços dels tècnics. Els cables li havien esquinçat la pell i la carn i li havien provocat una infecció. Amb les potes destrossades, l'animal va ser traslladat a un hospital, on va arribar en estat crític.

A l'hospital, els veterinaris van començar una batalla contra rellotge amb l'objectiu de salvar-li les potes al gat. L'operació va durar hores.  La protectora d'animals, mentrestant, va batejar l'animal, amb una edat entre els dos i tres anys, amb el nom de Bruce Almighty (Bruce Totpoderós), un homenatge a la seva resistència, a les seves ganes de viure. I van posar en marxa una campanya a internet per tal de recaptar els recursos necessaris per pagar unes intervencions molt costoses. La seva història, i les fotografies de Bruce descansant amb les potes embenades a l'hospital, han commogut centenars de persones; en només tres dies s'ha aconseguit superar la xifra de 10.000 dòlars. La mobilització a les xarxes ha estat, un cop més, crucial. I continua.

Malauradament, però, Bruce necessita més que diners. Els veterinaris confien que podrà sobreviure, ja que creuen que la infecció es podrà curar, però els esforços per salvar-li les potes podrien no ser suficients i la protectora d'animals creu que perdrà una de les extremitats. Amb tot l'entitat, que no rep subvencions ni ajuts públics, confia que el gat se'n sortirà.

"El dolor i el sofriment que va suportar és inimaginable", sosté B. Lerat, un dels membres de l'equip que va salvar la vida de Bruce, i remarca la importància que els ciutadans denunciïn els casos de violència contra els animals i agraeix la col·laboració de la parella que va trucar per alertar de la situació del gat, que continua la seva recuperació en un hospital veterinari.