Google es veu obligada a retirar de l'Street View la imatge d'una dona masturbant un home en un carrer de Manchester

La companyia esborra els dos personatges de la foto després que l'han vista milers de persones i que la premsa anglesa s'hagi fet ressò de la notícia

Ara
1 min
L'Street View de Google mostra una dona masturbant un home en un carrer de Manchester

BarcelonaUna càmera adossada en un cotxe que filma el món, carrer a carrer. És el procediment que fa servir Google per crear una de les aplicacions més famoses de la xarxa, l'Street View. El sistema és metòdic, però el resultat és en mans de l'atzar: els cotxes, les persones que caminen pel carrer o els que miren per la finestra formen una instantània d'un moment concret, únic i irrepetible. Tan concret, únic i repetible, com el que estava passant en un carrer de Manchester, Temperance Street, en el moment que Google va filmar el carrer: una dona masturbant un home en ple carrer i a plena llum del dia. L'escàndol generat ha fet que Google hagi demanat disculpes.

Aquest divendres Google ha retocat les imatges, de manera que la parella ja no forma part del paisatge del carrer Temperance. El problema és que, abans que Google retoqués la imatge i fes que la parella deixés de ser visible, milers de persones ja havien vist com una dona masturba un home a qui Google va agafar, literalment, amb els pantalons baixats. Tota vegada que Google View permet diferents punts de vista, i acostar i allunyar el zoom, l'acte sexual ha pogut ser contemplat, durant dies, amb tot luxe de detalls, pels usuaris. De fet, les imatges continuen circulant per les xarxes socials.

Tot i ser la més polèmica, no és la de Manchester l'única ocasió en què Google View ha captat imatges que algunes persones consideren ofensives. Un portaveu de la companyia ha afirmat que Google es pren molt seriosament aquest tipus d'incidents i anima els usuaris a comunicar qualsevol imatge que els sembli poc adequada.

stats