Els videojocs catalans sumen 650 milions d'usuaris des de 2010

El sector genera 1.687 llocs de treball directes i 1.300 d’indirectes

El sector del videojoc català vivia en una certa foscor de dades que va acabar-se ahir, gràcies a la presentació de l’estudi més complet fins ara d’aquesta activitat. Així, es calcula que al llarg de la seva existència (2010) fins a 650 milions de jugadors han descarregat o comprat un joc produït a Catalunya. Si s’analitzen les dades dels últims sis anys, la facturació conjunta de les 120 empreses que hi ha al país supera els 1.000 milions d’euros. El sector genera 1.687 llocs de treball directes i 1.300 d’indirectes. Catalunya representa el 40% de tot el que factura la indústria del videojoc a l’estat espanyol.

La presentació de les dades -en el marc de la fira Gamelab, que se celebra des d’ahir i fins divendres- va servir també per oficialitzar l’entrada de l’entitat Devicat (Desenvolupadors i Editors de Videojocs de Catalunya) a Proa, la federació que agrupa els productors audiovisuals. Els responsables d’aquest sector van aprofitar l’ocasió per reclamar una modificació dels mecanismes jurídics perquè es puguin finançar videojocs de la mateixa manera que el cinema. Van justificar que es tracta d’una activitat en expansió: preveuen superar els 600 milions d’euros de facturació l’any 2019.

Durant la jornada d’ahir del Gamelab es van lliurar també els premis anuals de la indústria del videojoc. Aquest any hi ha un clar guanyador: RiME, que ha guanyat en sis de les categories en què estava nominat (i s’ha endut també el premi de la premsa). D’altra banda, l’empresari Richard Garriott va rebre el premi Gamelab d’Honor..

Més continguts de