Notícies històriques, bromes i gamberrades: els 10 millors tuits de 2011

La revista 'Time' recull els tuits més importants o que han revolucionat la xarxa aquest 2011

Ara
3 min

BarcelonaAquest 2011, la xarxa de microblòguing Twitter s'ha consolidat com a mitjà d'informació i com un dels principals focus d'atenció a internet. Testimoni i protagonista d'alguns dels esdeveniments més importants de l'any, hi ha diversos missatges enviats a través d'aquesta plataforma que han marcat l'any, per històrics o per divertits, i la revista Time els ha recollit en una notícia a la seva web.

La mort d'Ossama bin Laden, primer a Twitter

Twitter es va convertir, amb la mort de Bin Laden, en el primer informador de la xarxa. Keith Urbahn, cap de gabinet de l'exsecretari de Defensa dels EUA Donald Rumsfeld, va enviar les primeres infrmacions: "Em diu una persona reputada que han matat Ossama bin Laden. Caram!". Una hora i 10 minuts després el president Barack Obama confirmava en una roda de premsa la notícia.

La broma del Twitter oficial de la Casa Blanca, que recomana escoltar 'Never gonna give you up'

El compte de Twitter oficial de la Casa Blanca va respondre les crítiques d'un seguidor que els acusava d'estar fent unes actualitzacions d'estat "molt avorrides" amb una broma que va tenir una repercussió enorme. Es van sumar a l'acte viral de recomanar a algú escoltar la cançó de Rick Astley, de 1987, Never gonna give you up i van enviar una menció al seguidor avorrit en què l'hi recomanaven: "Ens sap greu que diguis això. La política fiscal és important, però pot ser avorrida de vegades. Aquí tens una cosa més divertida: http://t.co/ca31My7 #WHChat".

L'activista i executiu de Google Wael Ghonim celebra la fi de l'era Mubàrak

Wael Ghonim, executiu de Google i activista va felicitar els joves egicipcis per les seves menifestacions contra Mubàrak. Ghonim va escriure un tuit en què deia: "Missió complerta. Gràcies a tots els valents joves egipcis. #Jan25".

Bill Gates sobre la mort de Steve Jobs

Tot i que la relació entre els dos magnats de la informàtica no sempre ha estat bona –Jobs havia acusat Gates de tenir poca imaginació i Gates criticat a Jobs per no ser enginyer–, el dia de la mort del president d'Apple, el fundador de Microsoft va deixar de banda antigues diferències a Twitter: "Per aquells de nosaltres que hem tingut la sort de treballar amb l'Steve, ha estat un honor extremament gran. Enyoraré l'Steve immensament".

La mort de Bin Laden, retransmesa en directe sense saber-ho

Keith Urbahn va ser el primer de tuitejar la mort de Bin Laden, però, sense saber-ho, un consultor informàtic pakistanès, Sohaib Athar, va començar a enviar missatges a la xarxa social en què descrivia soroll d'helicòpters i ràfegues des de casa seva, a Abbottabad, Pakistan. 9 hores després va assabentar-se que els sorolls que sentia corresponien als SEAL 6, l'equip que va matar Bin Laden. "Uh oh, ara sóc el noi que va transmetre en directe l'assalt a Osama sense saber-ho", va tuitejar.

El primer tuit en directe d'Obama

El president nord-americà va tuitejar davant d'una audiència, amb un ordinador portàtil, durant una convenció en què participava Jack Dorsey, cofundador de Twitter. "Per reduir el dèficit, quins costos retallaries i quines inversions mantindries? - bo", va preguntar Obama.

L'home que va atacar Murdoch amb un pastís durant el judici ho va anunciar abans a Twitter

Durant la intervenció de Rupert Murdoch al judici per les escoltes il·legals del diari News of the World, Jonathan May Bowles va tirar-li un pastís fet d'escuma d'afaitar. Murdoch potser no ho veia venir, però l'atacant havia avisat. Uns minuts abans, May Bowles va enviar un tuit en què ho descrivia com "la millor cosa que hauré fet mai".

El primer tuit del Papa

Benedicte XVI va obrir un compte de Twitter, en el marc del salt vaticà a la xarxa (també van obrir un compte a Facebook i un canal de YouTube). El primer tuit del Sant Pare va ser, però, publicitari: "Estimats amics, acabo de llançar News.va, lloat sia Déu! Amb la meva benedicció i les meves pregàries, Benet XVI".

L'optimisme de Charlie Sheen, en una paraula

Després de ser acomiadat de la seva sèrie de televisió pels múltiples escàndols que va protagonitzar, Charlie Sheen va decidir fer el salt a Twitter. Semblava que tot li anava malament, però el seu primer tuit no transmetia aquesta sensació: "#winning" ("guanyant").

El retorn de Gabrielle Giffords al Congrés nord-americà

Als Estats Units, el retorn de la congressista demòcrata Gabrielle Giffords, que va rebre un tret al cap només 7 mesos abans en un congrés a Tucson, va ser un trasbals emocional per a molts americans. El tuit amb què ho va anunciar va fer fortuna: "El #Capitol té un aspecte molt bonic i és un honor estar treballant aquesta nit".

stats