Xarxes

Un català narrarà via Twitter la pròxima missió de la NASA a la Lluna

Ho farà en castellà a través del seu propi compte a Twitter. L'objectiu és acostar als castellanoparlants d'arreu del món la missió Grail, que s'inicia aquest dissabte amb el propòsit principal de mesurar el camp gravitatori de la Lluna. La Nasa ha seleccionat 150 persones per narrar la missió en diferents idiomes

Redacció
2 min

BarcelonaLa NASA ha seleccionat el català Armengol Torres per acostar als castellanoparlants d'arreu del món la missió Grail, que aquest dissabte enviarà dos robots a la Lluna amb l'objectiu de mesurar-ne el camp gravitatori. El català narrarà la nova missió espacial a través del seu propi compte a Twitter. Tant la Nasa com els usuaris ja han començat a utilitzar l'etiqueta #GRAIL com a hashtag aglutinador de piulades sobre la missió.

El llançament del coet no tripulat Delta II, que transportarà els dos robots, estava previst per aquest dijous, però els forts vents van obligar a posposar l'inici del viatge 24 hores. No obstant, la Nasa ha anunciat aquest matí que, finalment, queda ajornat fins aquest dissabte, 10 de setembre.

150 persones d'arreu del món, entre les que hi fugura Torres, seran els encarregats de narrar en diferents idiomes els moviments i l'evolució del Grail I i el Grail II al volant de la Lluna, l'objectiu principal dels quals és poder desxifrar què s'amaga sota la superfície del satèl·lit natural del planeta Terra i, a la vegada, localitzar els millors punts d'aterratge en futures exploracions, ja siguin mecàniques o amb presència humana.

El català, que treballa de consultor de telecomunicacions, explica en una entrevista a Efe que l'afició per l'espai li ve des de petit i la curiositat el va portar a muntar els seus propis aparells electrònics, com un telègraf Morse i un telescopi casolà.

No és la primera vegada que Torres intenta participar en una d'aquestes activitats de la NASA, conegudes com a Tweetup. El juliol passat va demanar poder veure l'últim llançament d'un transbordador a l'espai, el de l'Atlantis, amb el qual l'agència espacial va posar punt final a 30 anys del seu programa estrella.

Torres, que va néixer i resideix a Barcelona -però ha viscut a l'Argentina i el Brasil-, assegura que amb aquesta experiència "es compleix un somni, una satisfacció personal".

stats