menors a les xarxes socials

Un 25% dels nens té el seu perfil a les xarxes socials obert a tothom

El 38% dels menors europeus entre nou i dotze anys està present en alguna xarxa social, una xifra que augmenta fins al 77% en els menors d'entre tretze i setze anys

Redacció / Efe
2 min
Els menors a les xarxes socials

BarcelonaUn 25% dels menors d'entre nou i setze anys actius en les xarxes socials per internet té obert l'accés al seu perfil –que conté informació personal– a qualsevol persona que desitgi consultar-lo, segons indica una enquesta elaborada per la Comissió Europea (CE).

A més, un de cada cinc d'aquests menors amb el perfil accessible ha introduït dades com la seva adreça o el seu número de telèfon, que són visibles per tothom.

Els perfils amb menys restriccions d'accés són, en general, els dels nens més joves, ja que hi ha una tendència a augmentar les barreres d'accés als comptes a mesura que els menors van creixent.

Les empreses propietàries d'aquestes xarxes "haurien de fer immediatament que els perfils de menors fossin accessibles només per la seva llista de contactes aprovats", va assenyalar en un comunicat la comissària europea d'Agenda Digital, Neelie Kroes. La comissària va afegir que els comptes de menors d'edat no s'haurien de poder trobar mitjançant cercadors en línia i va instar totes les companyies que encara no ho hagin fet a signar el codi de bones pràctiques per a les xarxes socials impulsat per la CE. "Un creixent nombre de nens són a les xarxes socials però molts d'ells no prenen les mesures necessàries per protegir-se en línia. Aquests nens s'estan exposant que els facin mal i són vulnerables a assetjadors", va afegir Kroes.

Segons l'estudi, un 38% dels menors europeus entre nou i dotze anys és present en alguna xarxa social, una xifra que augmenta fins al 77% entre els menors d'entre tretze i setze anys. A Espanya, un 28% dels nens entre nou i dotze anys té un compte en alguna xarxa social, deu punts menys que la mitjana europea, encara que en el cas dels adolescents entre tretze i setze anys el total puja per sobre de la mitjana, fins al 81%.

França, amb un 25%, i Holanda, amb un 70%, són, respectivament, els països amb un menor i major percentatge de nens entre els nou i els dotze anys presents a les xarxes socials.

L'estudi va enquestar, aproximadament, 25.000 menors residents a 25 estats europeus.

stats