Twitter demostra que els estats d'ànim empitjoren a mesura que avança el dia

Ho confirma un estudi que analitza les paraules que utilitzem a la xarxa social per determinar com evolucionen els nostres estats d'ànim

Ara
2 min

BarcelonaUn estudi realitzat a partir dels tuits que envien més de 2 milions de persones demostra que els humans som més iguals del que, a vegades, ens pensem. Ho explica la revista Science, que presenta els resultats d'una investigació desenvolupada a més de 84 països per part de la Universitat de Cornell. En aquesta, queden clares moltes similituds entre diferents cultures. Segons les paraules que utilitzem als nostres tuits: som més feliços quan ens llevem, el nostre estat d'ànim empitjora a mesura que avança el dia i millora de nou quan arriba la nit.

Això demostra que hi ha un ritme biològic subjacent que traspassa les fronteres i els entorns de cada persona. Els estats d'ànim de les persones que han estat analitzades també mostren patrons de comportament similars en els mateixos canvis d'estació. "Hi ha un torrent de noves dades digitals que ens serveixen com a nous llenços sobre els quals es poden estudiar tot tipus de comportaments", comenta Peter Sheriden de la Universitat de Vermont, que no ha participat en aquesta investigació, però que valora la possibilitat d'investigar a partir d'aquests nous mitjans.

Entre altres conclusions que n'han extret els investigadors, també destaca el fet que som més feliços quan estem de cap de setmana. En funció de la setmana laboral, també ens veiem condicionats. Diumenge a la tarda ens posem de mal humor, que va empitjorant durant dilluns i fins dimarts. Dimecres va millorant fins divendres, que és un dia bastant més alegre.

Entre els estats d'ànim que es poden observar com a positius en els nostres tuits, hi ha paraules d'entusiasme, d'alegria i que mostren ganes de fer les coses. En els tuits considerats negatius, hi trobem ansietat, por, enuig i/o sentiment de culpa.

En total, han estat dos anys d'anàlisi i 509 milions de tuits que han estat analitzats amb una tècnica que es basa en classificar-los com a positius o negatius segons les paraules que es fan servir. Aquesta ja havia estat utilitzada en altres investigacions anteriors.

stats