'Els nous pobres' s'expliquen en un blog

Persones de totes les edats i afectades per la crisi expliquen com els afecta, com afronten i com se senten davant d'aquesta situació econòmica

Ara
1 min
Blog 'Els nous pobres'

BarcelonaTradicionalment, la figura de les persones amb menys recursos era la de persones que no havien tingut accés a la formació superior o que havien crescut en situacions socials o familiars desestructurades. És a dir, que partien amb clars desavantatges respecte la resta.

Actualment, però, aquesta situació ha canviat. Les persones pobres provenen de molt diversos orígens i, en molts casos, tenen formació superior, coneixen diverses llengües i, fins i tot, alguns tenen feina, tres elements que no impedeixen que siguin pobres.

Sobre les persones que passen per aquesta situació parla el blog 'Els nou pobres'. Aquest lloc "neix amb la intenció de visualitzar la pobresa, una condició que cada cop afecta a més persones i, en especial, als integrants de la 'Generació Perduda', que inclou aquells que vam néixer a partir de mitjan dels anys 80", segons els seus creadors.

Entres les principals intencions d'aquest projecte hi ha "posar-li rostre a la injustícia social que estem vivint mentre els nostres representants públics es reparteixen sous vergonyosos, favors, subvencions i tota mena de privilegis". En aquest espai a la xarxa, persones diferents actualitzen amb les seves vivències, el seu nom i el seu exemple com estan passant per aquesta situació tan difícil que es viu actualment al nostre país.

El blog permet explicar la seva història a cadascú. Només cal escriure un text on s'expliqui els mèrits de la persona protagonista i la situació concreta que està vivint. Amb el text escrit pel seu protagonista, només cal adjuntar-li una foto i enviar-ho al correu electrònic elsnouspobres@gmail.com. Els gestors del lloc es comprometen a posar la història al blog tan aviat com sigui possible.

stats