Les 4 novetats més esperades en la presentació d'Apple d'avui

La companyia ha anunciat l'iPhone Xs i noves versions de l'Apple Watch

L'esperada presentació de les novetats d'Apple de cada any torna a ser aquí. Des de les 19 h, hora catalana, l'empresa californiana està mostrant els nous productes a l'Steve Jobs Theatre de l'Apple Park, un acte que es pot seguir en directe a través de la web. Fem un recull dels més esperats:

1. L'iPhone Xs

El substitut de l'iPhone X ha sigut un dels protagonistes de la presentació i, tot i que té una aparença semblant a la del seu antecessor, presenta unes altres especificacions. El nou model té una pantalla coberta per un nou tipus de cristall, protecció especial pels líquids i estarà disponible en color daurat, platejat i gris. Durant la presentació, Tim Cook, conseller delegat d'Apple, ha assegurat que es tracta de 'l'iPhone més avançat que hem creat fins ara". El telèfon es posarà a la venda amb dues mides de pantalla:  5,8" i 6,5". El més gran, que s'anomena Xs Max, té la mateixa mida que l'iPhone 8 Plus però és tot pantalla. 

Pel que fa a les prestacions fotogràfiques, el nou telèfon d'Apple compta amb un processador que, entre altres coses, permet ajustar la profunditat de camp després de fer la foto. 

2. Un nou Apple Watch

També s'ha anunciat l'Apple Watch Series 4, que com a principal novetat compta amb una pantalla un 30% més gran que la de l'anterior model. Tot i haver ampliat la pantalla, que ara prescindeix pràcticament dels marcs laterals, aquest nou rellotge intel·ligent és més lleuger que el model anterior, l'Apple Watch Series 3. Un dels elements que ha sigut redissenyat és l'altaveu, que, segons els responsables de la companyia, ara disposa d'un volum "molt més alt". A banda, s'han reduït els efectes d'eco canviant l'altaveu de lloc. 

3. Un iPad amb nou disseny

Hi ha hagut molta rumorologia sobre aquest producte que els escèptics no esperen que es presenti avui. Sembla que el nou model d'iPad tindrà un disseny amb marcs reduïts. La pantalla serà de la mateixa mida però els dispositius seran més petits. S'eliminarà el botó d'inici dels models anteriors i se substituirà la funció Touch ID pel reconeixement facial del FACE ID. Es rumoreja que no tindrà entrada de 'minijack' per a auriculars i que s'hauran de connectar per Bluetooth o USB. Segons 'Digitimes', també s'espera un model de MacBook amb un preu més reduït.

4. L'AirPower

Un nou carregador sense fils per a iPhone (amb una versió també per a iPad) podria ser una altra de les novetats. Un producte pràctic però, segons va filtrar el mitjà asiàtic 'DigiTimes', no gaire assequible, perquè el preu es podria acostar als 179 euros.