XARXES

Obama es guanya 36.000 'unfollows' a Twitter

El compte oficial del president va començar a enviar missatges per pressionar congressistes i senadors sobre un acord pel dèficit i molts seguidors es van enfadar

Redacció
2 min
Obama tuits

BarcelonaEl president dels EUA, Barack Obama, ha perdut més de 36.000 seguidors a Twitter en poques hores, després que el seu equip de campanya utilitzés el seu compte a la xarxa social per demanar més pressió als republicans en la crisi del deute.

Obama, el tercer usuari més seguit del món a Twitter després dels cantants Lady Gaga i Justin Bieber, va passar dels 9.402.898 seguidors que tenia divendres al matí a 9.366.634 aquest dissabte. Avui dilluns al matí ja en té 9.396.329.

El descens es produeix després que l'equip que treballa per a la reelecció d'Obama el 2012, i que fa servir el seu compte oficial, comencés a enviar missatges demanant als seguidors que escrivissin als legisladors republicans per urgint-los a arribar a un acord abans de la data crítica del 2 d'agost.

El compte es va convertir ràpidament en una llista de noms d'usuari a Twitter de cadascun dels congressistes i senadors republicans, estat per estat, precedits de missatges com "assegura't que el teu representant sap que reclames un acord".

La campanya va tenir l'efecte desitjat, ja que molts dels congressistes i senadors republicans van veure augmentar els missatges de Twitter dirigits a ells.

Però també va irritar fidels seguidors com @Arevill, de Connecticut, que va qualificar de "realment estrany" el comportament dels qui fan servir el compte del president, després d'anunciar que havia deixat de seguir-lo.

"Sincerament, @BarackObama, l'hauré de deixar de seguir si no deixa d'omplir la bústia de correu de Twitter", va escriure per la seva banda Melissa Threadgill, de Massachusetts, en el seu compte @melisthreadgill.

L'equip d'Obama va optar hores després per publicar tots els noms d'usuari dels legisladors republicans en una única llista, enllaçada en un tuit, i va prometre moderar els seus missatges a partir de llavors.

"Gràcies per contactar amb els seus legisladors, i per seguir amb nosaltres. Ja hem acabat, ho jurem", diu un dels últims missatges.

stats