La justícia francesa tanca l'accés

La justícia francesa ordena a les operadores d'internet que bloquegin The Pirate Bay

El portal és el principal cercador del món per intercanviar arxius via P2P

El Tribunal de Gran Instància de París ha ordenat als principals proveïdors d'internet a França que bloquegin l'accés al principal cercador del món per intercanviar arxius via P2P, The Pirate Bay. La sentència, dictada ahir i que avui publica la web de tecnologia Numerama, insta Orange, Bouygues Télécom, Free i SFR a prendre les mesures que calguin perquè a França no es pugui accedir al portal d'origen suec.

El veredicte també afecta una vintena de webs mirall, clons de The Pirate Bay, i programes informàtics que s'hi basen per descarregar arxius Torrent. Els proveïdors d'internet tenen quinze dies per tallar el trànsit a aquestes pàgines tal com ja ha passat en altres països com Irlanda, el Regne Unit i Holanda.

La Societat Civil de Productors Fonogràfics (SCPP) ha celebrat la decisió judicial en considerar que "constitueix una nova etapa en la lluita contra la pirateria musical". The Pirate Bay és un portal per cercar arxius Torrent que, al seu torn, es poden descarregar amb programes específics o extensions per al navegador.

Amb els sistemes P2P, com és el cas dels arxius Torrent, quan un usuari es descarrega un document a la vegada el distribueix als altres usuaris que també se'l descarreguen. Així, com més internautes es descarreguen un mateix arxiu, més es pot accelerar la baixada. Però a la vegada l'internauta es converteix en un distribuïdor del contingut, amb les conseqüències legals que això pugui comportar.

El 4 de novembre un dels fundadors de The Pirate Bay, Hans Fredrik Lennart Neij, va ser detingut al nord de Tailàndia. El 2009 l'havien condemnat a Suècia a un any de presó per un delicte de pirateria informàtica conjuntament amb Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde i Carl Lundström, també fundadors de The Pirate Bay.