El canvi d'operador mòbil en un dia entra en vigor avui

La mesura pretén evitar que els operadors tinguin temps de fer contraofertes als clients per animar-los a cancel·lar la proposta, com passava fins ara. El canvi es farà efectiu el tercer dia de la sol·licitud

Ara
2 min

MadridEntra en vigor la portabilitat exprés. A partir d'aquest divendres, les companyies de telefonia mòbil han de començar a tramitar el canvi d'operador conservant el número en un dia laborable. Fins ara, les companyies tenien fins a quatre dies per efectuar el canvi. La mesura pretén evitar que els operadors tinguin temps de fer contraofertes als clients per animar-los a cancel·lar la seva proposta, com passava fins ara.

De tota manera, l'usuari podrà decidir el termini en què vol fer efectiu el canvi i evitar, així, quedar-se sense servei quan sol·liciti la portabilitat a través del web o d'una trucada telefònica, que exigeix rebre la targeta SIM del nou operador al domicili de l'usuari.

El canvi d'operador es farà a través d'un node central comú de tots els operadors durant la matinada, que és quan hi ha menys trànsit telefònic, de manera que el canvi real es farà efectiu el tercer dia de la sol·licitud. Així, un usuari que faci el canvi d'operador un dilluns, per exemple, tindrà de termini fins a les 14.00 hores del dia següent per cancel·lar la portabilitat, la qual es farà efectiva entre les 2.00 i 6.00 hores del dia següent. D'aquesta manera, a partir de les 6.00 hores del tercer dia haurà d'estar operatiu el servei amb el nou operador. L'usuari serà l'únic que podrà sol·licitar la cancel·lació de la portabilitat a través de l'operador amb el qual ha demanat el canvi.

Espanya és el primer país que adopta aquest canvi aprovat per la UE el juliol de l'any passat. Recentment, la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) va aprovar també el canvi d'operador en un dia per a la telefonia fixa, una normativa que entrarà en vigor l'1 de juliol del 2013.

Aquest gener es va marcar un nou registre rècord de canvis d'operador a l'Estat: un total de 539.599 números de telefonia mòbil van canviar de companyia, una xifra que manté la tendència de l'any 2011, que va tancar amb 5,6 milions de canvis durant tot l'any, segons dades de la CMT.

stats