Recull de premsa

"Cinc milions a l'atur i una mentida", a la portada d''El Mundo'

El rotatiu destaca que el govern ha intentat culpabilitzar el PP de les dades negatives d'ocupació

Ara
2 min
El Mundo. 29 octubre

BarcelonaEl diari El Mundo obre avui, com la majoria de diaris catalans i de l'Estat, amb les dades de l'atur, que han arribat a cinc milions de persones. El Mundo, però, parla de "mentida" del govern i assegura que l'Executiu de Zapatero ha intentat culpabilitzar d'aquests resultats el PP per la seva gestió en Ajuntaments i Comunitats Autònomes. A més, el rotatiu editat a Madrid destaca en la seva portada que Patxi López "allarga la mà" a Bildu amb una foto de la trobada del lehendakari i els representants del partit, ahir.

El País també dedica la portada a l'atur i titula: "Un drama de cinc milions d'aturats", i destaca que Catalunya i Madrid concentren la major destrucció de llocs de treball. La Razón, per la seva banda, opta per posar la xifra exacta d'aturats: 4.987.300 aturats sobre una foto de Rajoy i un titular contundent: "La principal raó del canvi"."Rubalcaba culpa l'austeritat i Rajoy, el govern" és el titular de Público, que parla del milió de persones de l'Estat que fa més de dos anys que busquen feina. L'Abc, a diferència dels anteriors, també recull la dada de l'atur en portada però la foto principal és la del president andalús, José Antonio Griñan, que està sota la lupa de la jutgessa Mercedes Ayala que sospita d'una trama d'ERO fraudulents a la Junta d'Andalusia.

Els diaris editats a Barcelona també dediquen les portades a la dada de l'atur. La Vanguardia titula "Sense fre" i destaca que a Catalunya hi ha 742.000 persones aturades. El Periódico, per la seva banda, parla d'"Atur sense límit" i diu que els experts asseguren que no hi haurà creació d'ocupació en els propers mesos i posa en portada la foto de la trobada del lehendakari amb els representants de Bildu. L'Avui-El Punt, en aquesta mateixa línia, destaca la dada de l'atur i posa la foto de Patxi López amb els membres de Bildu sota el títol "Una encaixada de pau".

stats