'Compra en Sabadell': el 'Gangnam Style' del Vallès que triomfa a internet

Més de 36.000 persones han vist en dos dies un vídeo que vol promoure el comerç a la ciutat. Les reaccions han estat majoritàriament negatives

Ara
2 min

BarcelonaLa intenció era promoure el comerç de la ciutat. I, amb aquesta intenció, Jordi Bosch, propietari d'una botiga d'informàtica, es va decidir a enregistrar una nova versió del 'Gangnam Style', el vídeo més vist de tots els temps. Bosch no ha aconseguit la fama que li han proporcionat a Psy els 1.700 milions de visionats del seu tema, però en només dos dies més de 36.000 persones han vist la seva versió. Una versió tan vista com polèmica.

L'èxit de la iniciativa ha estat fulgurant en termes quantitatius. Però que Bosch hagi aconseguit el seu objectiu és més discutible. Tot i que el vídeo l'han vist 36.000 persones sembla que la seva versió del famós tema no ha acabat d'agradar. Aquest vespre 321 havien clicat el 'm'agrada'; el 'no m'agrada', en canvi, l'havien clicat 1.115. De fet, el 'Compra a Sabadell' ha resultat tan polèmic que per les xarxes circula el rumor que la iniciativa no ha nascut realment a la ciutat, sinó a Terrassa, l'eterna rival.

Crítiques dels comerciants

En la línia crítica, els comerciants de Sabadell s'han mostrat indignats i han demanat la retirada del vídeo. El president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta, ha mostrat el seu estupor davant la peça, que assegura que s'ha fet sense el seu coneixement. "Aquest vídeo perjudica al comerç de Sabadell i en general al conjunt de la ciutat. Demanem que els autors o responsables el retirin immediatament d'Internet", diu Porta.

El dirigent botiguer assegura que mentre els comerciants no tenien coneixement del vídeo, l'Ajuntament estava al corrent de la seva producció des de fa mesos "i sabia que afectaria la imatge del comerç de Sabadell". Porta també apunta que el vídeo "té un contingut marcadament institucional, i com a tal destaca realitzacions recents de l'Ajuntament", i apunta la "mala qualitat", el "mal gust" i que és "perjudicial per a la imatge de la ciutat".

stats