El rellotge que permet fer trucades, fotografies i rebre e-mails

Samsung presenta el Galaxy Gear, el seu rellotge intel·ligent

Efe
2 min

BerlínEl gegant tecnològic sud-coreà Samsung ha presentat aquest dimecres a Berlín el seu primer rellotge intel·ligent ('smartwatch'), l'esperat Galaxy Gear, que aspira a revolucionar el sector després d'aconseguir avançar-se a l'iWatch del seu rival nord-americà Apple. En un espectacular i multitudinari acte previ de l'IFA, la fira tecnològica més important del món, l'empresa no ha defraudat les expectatives creades durant mesos per rumors i filtracions.

Si bé el Galaxy Gear no és el primer rellotge intel·ligent disponible al mercat -els autèntics pioners han obtingut resultats molt modestos-, els sud-coreans pretenen crear un precedent i consolidar un nínxol incipient amb un 'gadget' de fàcil accés concebut per connectar l'usuari amb el seu mòbil o tauleta. "No és només un aparell atractiu. Està pensat per connectar-se amb altres dispositius. Marcarà una tendència", ha assegurat Shin Jong-kyun, president de la divisió de mòbils de Samsung.

Però, què fa exactament l''smartwatch'? El rellotge permet, a més de veure l'hora i establir alarmes, fer i rebre trucades, fer fotografies i obtenir notificacions de nous correus electrònics, entre altres coses. El Galaxy Gear disposa d'una sèrie de sensors de velocitat i moviment que permeten suplir de manera enginyosa l'absència de botons del dispositiu. Així, es pot respondre una trucada telefònica entrant apropant el rellotge a l'orella o fer una fotografia tot posant el braç en posició horitzontal. Per fer-ho possible, el micròfon i la càmera són a la corretja. La pantalla tàctil no permet, però, introduir text, una de les decisions més controvertides segons els experts.

L''smartwatch', que pesa poc menys de 74 grams, es comercialitzarà en sis colors (negre, gris, taronja, beix, rosa i verd llima) a partir del 25 de setembre a 149 països. Abans de Samsung van provar sort en el camp dels rellotges intel·ligents companyies com Pebble, Motorola, Sony i Casio, en tots els casos sense gaire fortuna. S'espera que en els pròxims mesos Apple llanci el seu propi rellotge intel·ligent, que podria incorporar la primera pantalla tàctil flexible del món.

stats