XARXES

#shakiratiana: un 'wakarumor' capaç de revolucionar un poble

La informació, desmentida per l'ajuntament, que Piqué i Shakira aniran a viure a Tiana es converteix en 'trending topic' a Twitter i als carrers de la vila. Els tuitaires locals en fan broma amb un 'hashtag' específic

Isaac Salvatierra
2 min
La casa de l'esquerra és la que se suposa que hi viurà Shakira

TianaNo hi ha res com l'esport i el paper couché per estimular l'activitat 2.0 i per trasbalsar tot un poble. El rumor que el blaugrana Piqué i la cantant Shakira aniran a viure d'aquí poc en una casa en construcció de Tiana ha inaugurat a la vila la nova modalitat de safareig 2.0. No se se sap encara el grau de fiabilitat de la informació –fons municipals la neguen taxativament–, però el que és clar és que Tiana s'ha llevat aquest diumenge amb un tema monogràfic dins i fora la xarxa, que ha aconseguit deixar en un segon terme les trifulgues dels polítics locals, immersos en la dura campanya electoral.

No és que el Twitter hagi substituït les converses de la cua dels forn de pa, la carnisseria o el bar del poble. Tampoc està clar si l'origen de l'especulació prové del Twitter o del carrer, però el negre sobre blanc, ni que sigui en frases digitals de 140 caràcters, sempre ajuda a fer-ho tot més gran.

El hashtag #shakiratiana en deixa constància. Des d'ahir l'etiqueta ha servit per fer un munt de bromes locals, vinculades amb la possible arribada de la cantant colombiana. "S'unirà a la societat coral joventut tianenca i portarà el coro a eurovisión?", diu @JordiIglesias. El rumor se'l coneix popularment entre els veïns com a wakarumor.

@sergiquevedo el 3 de maig va aixecar la llebre i @abelunimbus –Abel Queralt, l'home del temps de RAC1– va engrandir l'especulació.

La notícia, de fet, ha animat el Twitter local, que no acabava d'arrencar. La penjada de cartells de dijous passat a la nit, per exemple, va tenir un nombre de seguidors més que discret amb el hashtag #eleccionstiana.

No és el primer rumor sobre nous veïns famosos, tal com explica la periodista tianenca Gemma Liñán al seu blog. Als anys 80, Maradona havia d'anar a viure a Tiana. I als 2000, ho havien de fer la infanta Cristina i Iñaki Urdangarín. La qualitat de vida del poble, a 20 minuts de Barcelona, i les finques senyorials que hi ha repartides per tota la vila, alimenten el rumor.

El municipi maresmenc, d'uns 8.000 habitants, s'autoproclama vila d'art i cultura i és el poble dels germans Cuní, dels cantants Pau Riba i Marc Parrot, del motorista Carles Cardús, de l'entrenador de bàsquet Manel Comas i d'una desena de personatges populars més.

stats