El treball de recerca com a via per orientar el futur dels joves

El TecnoCampus engega els tallers Inspira per ajudar els estudiants a decidir la temàtica d'aquest projecte que es fa a batxillerat

Sovint l'èxit d'un treball de recerca (TR), o simplement la motivació que hi posi l'estudiant, no vindrà condicionada per la facilitat de trobar informació ni pels continguts de les entrevistes o enquestes que s'hi facin. L'alumne se sentirà més o menys còmode i entusiasmat si el seu treball l'ha pogut triar ell, o si almenys ha pogut enfocar a la seva manera el tema que li ha proposat el seu institut.

Davant d'aquesta evidència, el TecnoCampus proposa el projecte Inspira, una iniciativa que per primer cop reuneix un grup d'estudiants amb experts en emprenedoria amb la finalitat de donar-los suport i assessorament a l'hora de triar i començar a dissenyar el seu treball de recerca.

Inspira va arrencar a mitjans de febrer amb una sessió de creativitat celebrada a l'espai InnoLAB a càrrec de la professora Ester Bernadó. Amb l'objectiu que tothom sortís de la trobada amb una idea concreta sobre el tema del seu treball, els alumnes que hi van participar van entrar en una segona fase, la de saber si és viable o no transformar la seva idea inicial en un producte o servei.

El programa va incloure des d'un taller de creativitat, amb diferents eines i dinàmiques per fer sorgir les primeres idees dels projectes, fins a una sessió que ajudava a orientar la idea cap a un possible negoci d'èxit.

Una de les organitzadores de la iniciativa Inspira, Aina Fernández, reitera que "el que més valora l'alumnat és el suport personal". O el que en paraules tècniques es coneix com a mentoratge. L'estudiant, doncs, troba en aquest projecte del TecnoCampus "algú al seu costat que l'ajuda a donar forma a les seves inquietuds o a donar entitat a la idea que ha tingut".

La segona sessió es va fer el 28 de març, i la bona acollida de la iniciativa farà que es repeteixi en funció de les peticions que arribin dels mateixos estudiants, que s'hi poden inscriure a la pàgina web del TecnoCampus per participar en pròximes sessions.