Un tribunal prohibeix a Apple que utilitzi la marca iPad a la Xina

Una altra empresa és la propietària d'aquesta marca al gegant asiàtic. Aquesta firma pensa demanar a Apple 1.175 milions d'euros

Efe
1 min
ipad

PequínUn tribunal del sud de la Xina ha dictaminat que la multinacional tecnològica Apple no té el dret a usar la marca iPad en el mercat del gegant asiàtic, ja que aquesta pertany originalment a una firma local amb la qual haurà de negociar, ha informat aquest dimecres l'agència oficial de notícies Xinhua.

Segons la sentència del Tribunal Popular Intermedi de Shenzhen, ciutat on Apple precisament acobla bona part dels iPads venuts a tot el món, l'ús legal d'aquesta marca pertany a una empresa anomenada Proview Technology, amb seu a la veïna Hong Kong, a la vora de la fallida i que va registrar aquesta paraula l'any 2000.

Demanaran compensació a Apple

Després de conèixer la sentència, representants legals de Proview asseguren que demanaran a Apple una compensació de 10.000 milions de iuans (1.175 milions d'euros) per violació de drets d'autor.

A més, l'agència oficial vaticina que si Apple i Proview no arriben a un acord per a la compra de la marca, la popular firma de la poma "hauria de vendre els seus ordinadors iPad amb un nou nom a la Xina", país on els productes de la multinacional estan tenint un èxit enorme, incloent-hi aquestes populars tauletes.

Segons la informació, la branca taiwanesa de Proview va registrar la marca iPad en diversos països l'any 2000, molt abans que les tauletes tàctils d'Apple sortissin al mercat.

Apple ha trencat el pacte

El 2009, Apple va adquirir a Proview els drets per utilitzar el nom iPad per només 35.000 lliures (40.000 euros), però la marca de Hong Kong es va reservar la utilització de la paraula amb finalitats comercials a la Xina, raó per la qual ha presentat la demanda contra Apple.

stats