10 ANYS DE TWITTER

10 anys de Twitter en 10 piulades (les més exitoses)

Aquests són els missatges que més fortuna han fet a la xarxa social

"Tant de bo el braç d'en Bardley fos més llarg". Adjuntar foto, piular, i ja està: més de tres milions de comparticions. Així de fàcil és pujar al podi de Twitter. (Bé, potser ho és més si ets una estrella de l'espectacle als Estats Units, presentes la festa gran del cinema i tens més de 55 milions de seguidors a Twitter). 

Aquesta piulada d' Ellen DeGeneres durant la gala dels Oscars 2014 continua sent, dos anys després, el missatge més retuitejat de la història de Twitter. En menys d'una hora va aconseguir més d'un milió de retuits i va superar la que, fins llavors, havia estat la piulada més compartida a la xarxa: l' abraçada de Barack Obama amb la seva dona, Michelle, després de sortir reelegit president dels Estats Units el novembre del 2012.

Ara mateix, però, el missatge d'Obama ocupa la sisena posició. El gener del 2015 el va desbancar un dels integrants de la banda britànica One Direction, Louis Tomlinson, amb l'enigmàtic 'missatge d'amor' enviat –atenció– tres anys abans al seu company de grup Harry Styles.

S'entén que darrere d'aquest èxit retroactiu hi va haver, amb tota seguretat, una campanya aferrissada de les fans més incondicionals del grup...

Sigui com sigui, la glòria de Tomlinson va ser relativament efímera. El 13 de febrer del 2015, l'escriptor i activista indonesi Denny Januar Ali, més conegut com Denny JA, escrivia el següent missatge: "To love is to stop discrimination, in Indonesia and in the World. RT if you agree. #HappyValentine". I els tuitaires hi van estar d'acord, perquè segons recullen diversos rànquings, més de 2,08 milions d'usuaris van repiular aquest missatge en favor de la tolerància i el respecte.

La xifra, però, no pot ser comprovada, perquè, curiosament, sembla que l'autor del tuit el va esborrar. En canvi, en manté fixat al capdamunt del seu perfil un altre sobre la mateixa campanya fet un parell de mesos més tard, i que també recull un bon grapat de comparticions: gairebé un milió i mig.

A partir d'aquí, el  fenomen One Direction copa, gairebé, la resta del rànquing. Completant el 'top 5', i just abans de l'abraçada d'Obama, apareix el ja citat Harry Styles amb una piulada del març del 2015 que, un cop més, deixa constància de l'èxit que recull el seu flirteig constant amb les seguidores:

Just després hi tornem a trobar un altre One Direction, Niall Horan, amb una piulada del gener del 2010 que resumeix la gènesi del grup: "M'he apuntat a 'The X Factor', espero que tot surti bé"

I és que l'exitosa 'boy band' es va formar, justament, arran d'aquest 'reality' musical emès per la cadena britànica ITV. 

Per uns quants milers de retuits –concretament, gairebé 15.000– trenca l'hegemonia dels joves britànics el veterà periodista nord-americà de l' 'Investor's Business Daily' Andrew Malcolm, amb una piulada del febrer del 2015 impulsant  una campanya de la marca Pedigree per alimentar gossos sense amo.  

Ja acabem. En la novena posició hi trobem una mica de 'salsa rosa': l'exmembre de One Direction  Zayn Malik fent palès, el juliol passat, que estava molest –amb menció directa– amb el compositor i discjòquei britànic Naughty Boy, després que aquest filtrés dos temes que havien gravat junts i que s'havien compromès a no difondre, encara, per raons contractuals del primer. "Ets una gran broma. Para de fer veure que som amics. No et coneix ningú".  

 

I amb permís de One Direction, tanca el 'top 10' un altre ídol de masses juvenils: Justin Bieber. Entre els més de 30.700 tuits de l'estrella canadenca, el més celebrat va ser el que Bieber va enviar als seus fans dos dies després de ser detingut per conduir begut a Miami: "Tots sou dignes, tant és el que digui ningú. Siguem forts, Déu és amb tots nosaltres. Els meus fans han canviat la meva vida. Sempre us estaré agraït"