XARXES

Twitter diu que no tancarà els comptes d'usuaris que fan apologia de l'anorèxia

La xarxa social nega la petició del Ministeri de Sanitat espanyol apel·lant a la llibertat d'expressió

Redacció
1 min

BarcelonaTwitter s'ha negat a la petició del Ministeri de Sanitat de tancar els comptes d'usuaris que fan apologia de l'anorèxia o la bulímia. La xarxa de microblogging al·lega que amb aquesta decisió volen "preservar la llibertat d'expressió", segons ha informat Sanitat en un tuit.

Dijous passat, Sanitat feia arribar als responsables de la popular xarxa social a través de la Unitat de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil la petició de bloquejar als usuaris que publiquessin aquesta mena de missatges a través de Twitter.

No obstant això, segons ha fet públic Sanitat, els responsables de la pàgina han rebutjat la sol·licitud apel·lant a la llibertat d'expressió.

"Sanitat buscarà el suport de la UE per afrontar conjuntament el problema del foment de l'anorèxia en les xarxes socials", ha anunciat el ministeri, que mantindrà activa la bústia perquè els usuaris notifiquin quins comptes utilitzen l'altaveu de Twitter per fomentar l'anorèxia .

Publicar aquest tipus de missatges no és un delicte, motiu pel qual no és possible demanar la seva eliminació per via judicial i cal apel·lar a l'autoregulació de les xarxes socials perquè aquests continguts desapareguin de la xarxa.

stats